ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Idei de salate nutritive si racoroase, de vara (Galerie foto) - articole medicale

Idei de salate nutritive si racoroase, de vara (Galerie foto)Salatele sunt unele dintre cele mai bune alimente pe timp de vara, raspunzand din plin nevoilor organismului in acest anotimp. Contin legume, proteine slabe, acizi grasi sanatosi si sosuri naturale, atunci cand sunt facute cu atentie, chiar de tine, acasa.

Lasa-le deoparte pe cele facute la fast-food-uri sau pe cele ale caror ingrediente nu le poti numi; cumpara-ti singur materia prima necesara pentru o masa sanatoasa si hranitoare. Iata cateva exemple de salate gustoase si sanatoase, sugerate de salata cu quinoa rosie si avocado, in care poti sa mai adaugi diverse verdeturi, precum ceapa verde. Aceasta va fi o sursa de calciu, fier, vitamina E si vitaminele B, dar si aminoacizi. Iti va mentine senzatia de satietate si te va tine energic pret de cateva ore. Ai nevoie de 3 sferturi de cana de quinoa rosie, o treime de cana de fructe tropicale uscate, 3 linguri de seminte de floarea-soarelui, verdeturi, un avocado mediu si 2 linguri de ulei de masline.



Salata de crab, porumb si rosii

Fa o salata din porumb, crab si rosii, astfel incat sa iti potolesti si pofta de dulce si de crocant si de zemos in acelasi timp. Va fi un adevarat rasfat al simturilor. Rosiile au licopen, care protejeaza pielea de efectele negative ale razelor soarelui atat de puternic vara aceasta.

Fa un sos din 5 lingurite de suc de lamaie, o lingura de ulei de masline si o lingura de miere, iar daca vrei poti sa adaugi si o jumatate de lingurita de mustar Dijon. Asezoneaza apoi cu busuioc.



Salata din linte si sfecla

Iti trebuie o cana si jumatate de linte, 3 cani de apa de robinet, sfecla, o jumatate de ceasca de ulei de masline, 100 g de suc de lamaie proaspat stors, un sfert de cana de capere si un sfert de cana de hasme, 2 linguri de mustar si o lingura de miere. Aceasta salata va avea foarte multe fibre, minerale, vitamine din complexul B, fier, vitamina C, iar gustul dulce-acrisor te va incanta.



Salata de sfecla, cu aroma de portocale

Daca tot vrei sa iti pui la incercare simturile, trebuie sa incerci acest amestec din 600 grame de sfecla, 3 linguri de coaja de portocala, o jumatate de cana de suc de portocala proaspat stors, 2 linguri de otet, 2 de zahar, altele 2 de mustar Dijon si 50 de grame de ceapa. Poti adauga si niste rucola.

Nu numai ca amestecul va arata grozav, dar salata este si plina de antioxidanti, nutrienti, fier si are gusturi constrastante, care ii dau o savoare aparte.



Salata verde si capsuni

Ai nevoie de 3 cupe de macris, 2 de spanac, o ceapa rosie, o jumatate de cana de capsuni, un sfert de cana de alune maruntite, o jumatate de cana de quinoa gatita, un sfert de ceasca de ulei de maslime extravirgin si o lingurita de otet rosu, din vin.

Pune si 2 linguri de miere. Combinatia dintre macris si capsuni ajuta organismul sa absoarba mai bine elementele din spanac, prevenind diabetul, cancerul si oferind mult calciu. Ceapa rosie are antioxidanti si quercitina, cu proprietati antiinflamatoare.



Salata cu pere si branza mucegaita

Amesteca 3 cupe de frunze de salata rosie, o jumatate de ceasca de branza mucegaita maruntita, o jumatate de cupa de nuci, o para si jumatate, o ceapa rosie, 3 linguri de ulei de masline, 3 linguri de otet rosu, o lingura de mustar Dijon si 2 catei de usturoi.

Aceasta salata este plina de antioxidanti care iti intaresc sistemul imunitar, calciu si vitamina A, dar si vitamina C si K, acid folic, fier si potasiu.



Salata cu fructe si crevete

Ai nevoie de 150 de grame de legume amestecate, 220 de grame de crevete gatit, o conserva de mandarine uscate, 150 de grame de avocado, o cana de capsuni, o jumatate de cana de struguri rosii, un sfert de ceapa tocata si 8 linguri de otet aromatic. Acest amestec de antioxidanti si acizi grasi omega 3 iti va mentine in forma sistemul cardiovascular.



Salata cu carne de vita marinata

Ai nevoie de 650 de grame de carne de vita marinata, 2 linguri de ghimbir tocat, niste piper, sos de soia, un sfert de cana de ulei de rapita organic, un sfert de lingurita de sare de mare, un sfert de cana de zeama de lamaie, o lingura de zahar brun, o lingura de sos de peste, varza rosie, un sfert de cana de coriandru, un sfert de cana de menta proaspata, o cupa de morcovi si 2 linguri de sos oriental Tamari.

Varza este una dintre cele mai importante legume pe care le poti adauga in dieta, in special cea rosie, care are antocianine, niste antioxidanti foarte puternici. Acestea au proprietati antiinflamatoare, protejand celulele si tesutul dintre ele. Varza are si fibre si putine calorii. Carnea iti va oferi proteine, piperul va intensifica arderile, lamaia iti va intari sistemul imunitar, iar la sfarsitul mesei papilele tale gustative se vor declara fericite.




http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/idei-de-salate-nutritive-si-racoroase-de-vara-galerie-foto-1180628






Idei de salate nutritive si racoroase, de vara (Galerie foto) - articole medicale - startsanatate