ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ienuparul purifica sangele si dezinfecteaza aerul - articole medicale

Ienuparul purifica sangele si dezinfecteaza aerulIenuparul, un conifer rezistent atat la cele mai puternice geruri, cat si la caldurile cele mai mari, are fructele mari cat un bob de mazare, aromate, usor dulcege care, la coacere, au o nuanta neagra-albastruie.

Boabele de ienupar, pe cat de placute la gust, pe atat de benefice sanatatii, se recolteaza din august, cand incep sa se coaca, si pana la inceputul iernii. Fructele de ienupar pot fi un remediu natural in caz de anemie, artrita si lipsa poftei de mancare, asigurand o buna functionare a intregului organism.

Ca planta medicinala, ienuparul trateaza si vindeca bolile aparatului respirator, infectiile urinare, reumatismul, guta, raceala, bronsita, bolile de piele si de ficat, ajuta la eliminarea pietrei de la vezica urinara, purifica sangele, dezinfecteaza si inmiresmeaza placut locuinta.

Cistita si litiaza renala se trateaza prin masaj local, in zona rinichilor, cu frunze proaspete de planta sau ulei de masline in care au fost puse cateva picaturi de ulei esential de ienupar.

Pentru o cana de ceai se zdrobesc bine sase-sapte boabe de ienupar, peste care se toarna apa clocotita. Vasul se acopera si se lasa la infuzat timp de zece minute, dupa care se filtreaza si se bea cu inghitituri mici, rare, in 15 - 20 de minute.

Ceaiul curata sangele, tonifica stomacul, te scapa de balonari, trateaza reumatismul, guta si bronsita.

Ceaiul se poate prepara si din vlastare si ace de ienupar care se culeg din aprilie si pana in iunie, amestecate cu fructele. Se bea o cana de ceai pe zi.

Uleiul de ienupar, folosit din vremuri stravechi, este recunoscut si astazi pentru proprietatile sale antiseptice, antireumatice, depurative, antispasmodice, astringente, diuretice si tonice.

Se foloseste in masaj, comprese sau bai si stimuleaza eliminarea acidului uric si a altor toxine din sange.

Tinctura de ienupar, preparata din boabe proaspat culese si uscate, se poate consuma doi ani, timp in care proprietatile si constituentii se pastreaza nealterati. Boabele uscate se macina fin in rasnita electrica de cafea si pulberea se pune intr-un borcan de un litru.

Peste 20 de linguri de pulbere se toarna o jumatate de litru de alcool alimentar de 90 de grade, amestecandu-se bine.

Borcanul se infileteaza bine si se lasa zece zile la macerat, perioada dupa care lichidul se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticle mici, inchise la culoare.

In caz de nevoie, se administreaza cate o lingurita de tinctura de ienupar, de patru ori pe zi, in cure de 18 zile, urmate de 10 - 12 zile de pauza.

De-a lungul timpului, crengutele de ienupar au fost arse pentru purificarea aerului si ca sa omoare bacteriile in timpul epidemiilor de ciuma, holera sau febra tifoida.

Mai rar, crengutele de ienupar se ard si azi, in camerele in care au zacut bolnavi timp indelungat, deoarece raspandesc in jur o aroma placuta si dezinfecteaza aerul, nimicind toti microbii.

E bine ca, din cand in cand, se mesteci o boaba de ienupar. Aroma proaspata a micului fruct alunga mirosul neplacut al gurii si ajuta digestia.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/ienuparul-purifica-sangele-si-dezinfecteaza-aerul-1197085




Ienuparul purifica sangele si dezinfecteaza aerul - articole medicale - startsanatate