ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Impotenta poate fi tratata definitiv cu unde de soc - articole medicale

Impotenta poate fi tratata definitiv cu unde de socCercetatorii israelieni au experimentat cu succes un nou tratament al disfunctiilor erectile bazat pe administrarea undelor de soc, ce ar putea inlocui cu succes pastila albastra.

Spre deosebire de tratamentele curente cu Viagra sau medicamente similare, cercetatorii sustin ca acest nou tratament cu unde de soc va avea un efect permanent asupra pacientului, tratand in mod direct cauza problemei, arata Live Science.

"Chiar daca este doar un studiu preliminar, am reusit cu ajutorul undelor de soc sa tratam problema biologica a pacientilor, care dupa acest tratament nu vor mai avea nevoie de medicamente", spune cercetatorul Yoram Vardi, seful departamentului de neuro-urologie al clinicii Rambam din Haifa, Israel.

Cercetatorii israelieni s-au gandit sa testeze aceasta metoda revolutionara dupa ce undele de soc de intensitate redusa si-au demonstrat eficacitatea in stimularea cresterii unor noi vase de sange din cele deja existente, in testele pe animale.

"Disfunctiile erectile sunt cauzate in proportie de 80% de problemele cardiovasculare", a declarat doctorul Vardi, care sustine ca tratamentul cu unde de soc stimuleaza cresterea vaselor de sange si imbunatateste astfel circulatia sangelui in penisul pacientului.

Primele teste pe voluntari au avut succes

Cercetatorii au testat deja tratamentul pe 20 de voluntari, cu o varsta medie de 56 de ani, ce au experimentat disfunctii erectile usoare sau moderate in ultimii trei ani.

In cadrul fiecarei sedinte, pacientilor le-au fost aplicate unde de soc in cinci zone ale penisului, cu ajutorul unui dispozitiv asemanator unui mouse pentru computer.

"Vorbim despre unde de soc cu nivel foarte redus de energie. Acest tip de energie este complet diferit fata de ceea ce poate fi obtinut cu un simplu masaj", a declarat Vardi, precizand ca fiecare unda de soc aplica o presiune de maxim 100 de bari, de 20 de ori mai mare decat cea dintr-o sticla de sampanie.

Fiecare zona a penisului a fost stimulata cu 300 de unde de soc, in decursul a trei minute, de doua ori pe saptamana, timp de trei saptamani, iar intreaga procedura a fost repetata dupa alte trei saptamani de pauza.

15 din cei 20 de pacienti au experimentat o imbunatatire semnificativa a erectiei, fara a fi inregistrate efecte secundare sau durere.

Cercetatorii au avertizat insa ca acest tratament nu poate fi administrat oricui, chiar daca aceste rezultate pozitive vor fi repetate si in testele urmatoare, acesta fiind indicat doar in cazul pacientilor ce au probleme cu circulatia sangelui, dar nu si pentru cei care au probleme musculare sau de alta natura.

Incurajati de rezultatele pozitive, cercetatorii din Haifa vor continua sa testeze noul tratament pe un numar mai mare de pacienti si inclusiv pe grupuri placebo.

"Acesta este numai inceputul. Trebuie sa intelegem mult mai bine ce se intampla si sa obervam cat timp dureaza efectul acestui tratament. Pana acum stim sigur ca dureaza trei luni, insa vrem sa aflam daca efectul rezista peste ani", a declarat conducatorul experimentelor.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-25-2009/impotenta-poate-fi-tratata-definitiv-cu-unde-de-soc-957889




Impotenta poate fi tratata definitiv cu unde de soc - articole medicale - startsanatate