ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

In ce fel ajuta exercitiile fizice la controlul greutatii? - articole medicale

Iata aici 10 modalitati demonstrate prin care exercitiile fizice ce te ajuta sa slabesti si nu te vei mai ingrasa la loc. E o metoda mult mai sanatoasa si sigura decat sa reduce caloriile:

1.      Exerctiile ard caloriile care trebuie. Aceste calorii provin din doua surse: glicogen (provenit din  zaharurile trasnformate si stocate in muschi si ficat) si grasimi (stocate in celulele adipoase). In timpul unor exercitii intense, arzi mai ales glicogen, iar in timpul exercitiilor mai putin intense, precum mersul pe jos arzi in principal grasimi. Pe masura ce te adaptezi la un program de antrenament si devii mai puternic si mai rezistent, efortul depus scade. Cu alte cuvinte, un exercitiu dificil inainte va deveni  treptat mai usor. In felul acesta, corpul ajunge la arderea grasimilor ca sursa primara de combustibil.

 

2.      Exercitiile intaresc muschii. Celulele musculare sunt de 8 ori mai active metabolic decat celulele adipoase. Cu cat masa musculara e mai supla, cu atat creste necesarul de energie, cu atat arzi caloriile mai eficient si cu atat mai repede se reduc depozitele de grasimi. Pentru fiecare 455 g de muschi in plus, arzi zilnic intre 50 si 100 de calorii mai mult.

 

3.      Exercitiile cresc numarul de enzime care ard grasimile. Muschii contin enzime ce ard doar grasimile. Studiile au aratat ca cei care fac de regulat exercitii, spre deosebire de cei sedentari, au dezvoltat muschi cu mult mai multe enzime ce ard grasimile. Cu cat ai mai multe enzime, cu atat arzi mai multe grasimi.

 

4.      Exercitiile ajuta la formarea  si mentinerea starii de sanatate a oaselor, muschilor si tesuturilor conjunctive. Cand corpul se simte mai puternic, miscarile vor fi mai fluide si vor parea mai naturale. Simtindu-te bine in propria piele, vei fi stimulat sa exersezi mai mult, vei deveni mai activ si vei arde mai mult calorii.

 

5.      Exercitiile ajuta la tinerea sub control a tensiunii. Cand tensiunea este mica, te vei simti mai bine si vei fi mai activ. Pe masura ce nivelul de activitate fizica creste, vei arde mai multe calorii, iar greutatea va scadea mai repede.

 

6.      Exercitiile ajuta la reglarea apetitului alimentar. Chiar daca cineva ar putea presupune ca exercitiile cresc apetitul alimentar, adevarul este contrariul. Exercitiile regleaza apetitul alimentar necontrolat si supraalimentarea.

 

7.      Exercitiile schimba mecanismul depozitarii de grasimi in organism. Cand organismul e sedentar isi micsoreaza metabolismul pentru a conserva energia. Din pacate, energia stocata e sub forma de grasimi. Cand corpul e activ, hormonii semnaleaza o crestere a energiei, deci exercitiile pot ajuta la marirea potentialului de ardere a grasimilor, ameliorand nivelul multor hormoni legati de depozitarea grasimilor, precum insulina, andrenalina si cortizonul.

 

8.      Exercitiile dau dependenta fizica. Cand exercitiile sunt intense, organismul elibereaza endorfine, substance ce creeaza o stare de bine si reduc stresul. Acestea te incurajeaza sa continui exerciile.

 

9.      Exercitiile te ajuta sa dormi mai bine. Cand esti odihnit, ai mai multa energie si esti mai activ. Cand esti mai activ, arzi mai multe calorii.

 

Exercitiile te motiveaza sa mananaci sanatos. O data ce ai inceput sa faci exercitii si sa iti tratezi mai bine corpul, vei fi mai putin dispus sa il intoxici cu hrana nesanatoasa. Dupa ce ai prins gustul exercitiilor fizice, vei fi mai putin dispus sa renunti la ele.


Autor www.kosmodisk.ro






In ce fel ajuta exercitiile fizice la controlul greutatii? - articole medicale - startsanatate