ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

In curand, pancreasul artificial va fi pe piata - articole medicale

In curand, pancreasul artificial va fi pe piataDe mai multa vreme, cercetatorii incearca sa dezvolte un dispozitiv care sa actioneze aidoma unui pancreas artificial, ce i-ar scapa de stresul masurarii gucozei din sange si al administrarii inlulinei pe bolnavii de diabet de tip I.

Primele parteneriate pentru dezvoltarea dispozitivului s-au incheiat deja, dupa ce testele au aratat ca acesta functioneaza cu succes.

Luna trecuta, s-a incheiat un prim parteneriat, in SUA, suma care urmeaza sa fie investita fiind de 8 milioane de dolari. Intre timp, si Uniunea Europeana a demarat propriul proiect, Artificial Pancreas at Home, acesta benficiind de fonduri in valoare de 10,5 milioane de euro pentru 4 ani, bani de care vor dispune mai multe echipe de cercetare din Europa, in vederea realizarii unui dispozitiv care sa aiba functiile unui pancreas.

Tinta este un dispozitiv nu mai mare decat un telefon mobil, care sa poata fi purtat la curea, conform The New York Times.

Toate aceste parteneriate se bazeaza pe reusita unor teste in care s-a incercat conectarea a doua dispozitive, unul care sa monitorizeze glicemia si un altul care sa furnizeze organismului insulina necesara, in functie de cerinta.

Un astfel de dispozitiv este vital mai ales pentru copiii cu diabet de tip I, si in mod special pe timp de noapte, acestia avand dese fluctuatii ale nivelului de glucoza din sange. Aceste fluctuatii sunt mai cu seama periculoase pe timpul noptii, putand duce la tremurat, ameteala, convulsii, coma si chiar moarte.

In cazul in care cele doua dispozitive - cel care masoara glucoza din sange si cel care administreaza insulina - nu sunt conectate, pompa care administreaza insulina nu "stie" care este cantitatea optima de care are nevoie organismul, putand administra o cantitate prea mare.

In cel mai recent studiu s-a incercat chiar corelarea acestor dispozitive, un algoritm calculand cantitatea exacta de insulina de care are nevoie pacientul si administrand-o automat, in timp ce acesta doarme.

Testele pe 17 copii realiazte de cercetatorii de la Cambridge, dintre care unii au testat un astfel de dispozitiv, in timp ce altii au fost tratati in mod traditional, au aratat ca niciunul dintre copiii care fuseseta tratati cu ajutorul algoritmilor nu a ajuns sa aiba un nivel mic de zahar in sange, in cazul celorlalti inregistrandu-se mai multe astfel de cazuri.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-05-2010/in-curand-pancreasul-artificial-va-fi-pe-piata-993022




In curand, pancreasul artificial va fi pe piata - articole medicale - startsanatate