ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Indragostiti-va de salate - articole medicale

Greutatea excesiva este suportata de catre coloana, kilogramele in plus comprimand discurile coloanei. Cu cat cresteti mai mult in greutate, cu atat va fortati mai tare spatele si articulatiile. Pentru controlul greutatii si evitarea altor probleme serioase de sanatate, este foarte important controlul alimentatiei. Nutritionistii ne spun ca fructele si legumele viu colorate sunt foarte sanatoase. Cu cat au o culoare mai stralucitoare, mai intensa, cu atat sunt mai bogate in fitonutrienti – compusi care favorizeaza sanatate. 

Un alt motiv pentru a prefera fructele si legumele este ca acestea sunt relative sarace in calorii si bogate in fibre, care regleaza apetitul, ajuta digestia si pot chiar elimina un mic numar de calorii din organism inainte de a fi absorbite. Consumate in combinatie cu alte alimente, precum cerealele integrale, mici cantitati de proteine slabe si unele grasimi nesaturate, pot fi varianta ideala de regim. 

Mancati grasimi sanatoase

Specialistii recomanda sa alegeti o alimentatie moderata in grasimi in general,d ar saraca in grasimi saturate si colesterol. Oricat de ciudat suna, avem nevoie de anumite grasimi in alimentatie. Totusi trebuie sa stim ce grasimi si in ce cantitate, intrucat nu toate sunt la fel. Iata o explicatie simpla. 

Grasimile nesaturate, care se gasesc in principal in uleiul de gatit, nuci, avocado, somon si ulei de masline, sunt bune. Ele furnizeaza energie si acizi grasi esentiali si ajuta la absorbtia unor vitamine solubile in grasimi precum A, D, E si K. Acestea nu cresc colesterolul. S a recapitulam: grasimile nesaturate sunt bune. 

Grasimile saturate, in schimb, nu sunt bune. Cresc colesterolul si riscul bolilor cardiovasculare. Se gasesc in produsele lactate grase, carne procesata sig rasa, in pielea si grasimea de pasare, in slanina, uleiul de palmier si de nuca de cocos. Grasimile saturate sunt nocive. 

Colesterolul din alimente tinde sa creasca nivelul colesterolului din sange. Un nivel ridicat de cholesterol blocheaza arterele, ceea ce nu este bine. Se gaseste in ficat si alte organe, in galbenus si in grasimile din lactate. Colesterolul este nociv. 

Acizii grasi trans cresc colesterolul din sange. Alimentele vinovate sunt cele bogate in uleiuri vegetale partial hydrogenate precum margarina si grasimile pentru fragezirea aluatului, unele alimente prajite din comert si produsele de patiserie. Acizii grasi trans sunt nocivi.


Autor www.kosmodisk.ro




Indragostiti-va de salate - articole medicale - startsanatate