ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Inotul de intretinere, ponturi si tehnici - articole medicale

Inotul de intretinere, ponturi si tehniciInotul de intretinere ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus, intareste musculatura si ne reda pofta de viata. Poate fi practicat de catre toti membrii familiei si de aceea este tonicul perfect pentru orice varsta.

Daca nu ai mai fost niciodata la bazin si esti tentat sa profiti de beneficiile inotului de intretinere, buzzle.com iti ofera cateva ponturi pentru ca sedintele sa nu fie obositoare, iar musculatura sa nu sufere intinderi.

Indiferent pentru care stil de inot vei opta, fie fluture, spate, liber sau bras, trebuie sa respecti cateva reguli de baza pentru a evita accidentele, atat ale tale, cat si a celor din jur.

Mai mult, chiar daca se practica pentru intretinerea corporala, atunci cand nu este realizat corespunzator, el poate fi ineficient si te vei simti epuizat dupa doar cateva minute de inot.

Stilul liber

Este cel mai raspandit stil de inot, adoptat de incepatori pentru simplitatea lui. Cel mai dificil lucru pentru cei care adopta acest stil de inot este sa isi coordoneze respiratia in asa fel incat capul sa ramana in apa aproape tot timpul.

Bratele se vor misca alternativ, in sensul unei mori de vant, pe langa ureche. Pentru a putea inota in linie dreapta, fiecare mana va fi intinsa in mod egal si va impinge apa cu aceeasi forta.

Bratul care se odihneste va fi asezat in forma de "s" pe langa corp, o pozitie care il relaxeaza. Picioarele se vor misca si ele alternativ, ca o pluta. Genunchii vor fi usor indoiti, iar pentru o propulsie maxima, miscarea picioarelor va fi una puternica.

Respiratia este cea mai importanta in orice sport. Ea asigura oxigenarea cerebrala si, atunci cand nu se efectueaza corect, pot aparea accidente grave, chiar fatale.

In timpul acestui stil de inot, atunci cand se ridica primul brat, pregatit sa realizeze prima miscare, si umarul corespunzator va fi usor ridicat. Astfel, capul va fi intors in partea corespunzatoare mainii, iar in acel moment se respira.

Capul se intoarce atat cat este nevoie pentru ca nasul sa se afle deasupra apei. Capul nu trebuie ridicat deasupra apei pentru ca altfel se incetineste propulsia.

Inspira atunci cand mana este in pozitie verticala si expira in apa, pe gura si nas. Coordoneaza-ti respiratia in asa fel incat sa poti avea aer de fiecare data cand bratul intra in apa.

Stilul 'pe spate'

Este similar stilului liber, doar ca se inoata pe spate, in pozitia plutei. Atat mainile cat si picioarele se misca similar, doar ca forta cu care mainile se misca trebuie sa fie egala pentru a evita scufundarile si opririle dese.

Mai mult, in timp ce mainile se misca, corpul se va inclina putin, pentru a putea impinge mai bine apa. Pentru o mai buna propulsie, forta in picioare va fi maxima atunci cand bratul se afla in pozitie verticala, pregatit sa impinga corpul in apa.

Acest stil de inot este cel mai comod pentru ca se poate respira corect, fara nici o dificultate.

Stilul bras

Este un stil dificil de inot, solicitant si nepotrivit pentru incepatori. Pentru evitarea intinderilor sau accidentelor, nu se recomanda celor care vin pentru prima oara la bazin.

Se inoata pe burta, iar forta propulsiei este asigurata de ridicarea corpului deasupra apei, pana la nivelul pieptului. In acest timp, mainile sunt in pozitie verticala, cu coatele usor indoite, iar atunci cand pieptul se scufunda, se trec cu putere bratele pe langa corp.

Se inspira atunci cand capul si pieptul sunt in afara apei si se expira sub apa, pe nas si gura. Pentru ca atat inspiratia cat si expiratia sunt foarte rapide, acest stil de inot nu este recomandat decat celor care au un bun antrenament fizic.

Stilul fluture

Este de asemenea un stil de inot dificil, recomandat numai persoanelor antrenate, pentru ca solicita toate clasele de muschi, iar respiratia este dificila.

Tehnica de inot este asemanatoare miscarii delfinului. Bratele vor avea aceeasi miscare ca si in cazul stilului bras, doar ca ele vor fi solicitate mai mult.

Picioarele vor fi apropiate si vor avea miscari similare. Genunchii sunt usor flexati si vor imita miscarea delfinului atunci cand corpul se afla deasupra apei. Tot atunci se inspira, iar in momentul scufundarii se poate expira pe nas si pe gura.

Inotul de intretinere nu este atat de usor precum pare. Atunci cand nu este efectuat corect si nu se respecta regulile proprii ale tehnicii, el poate avea urmari neplacute asupra musculaturii si intregului organism.

Tocmai de aceea, o vizita la bazin trebuie sa se desfasoare sub atenta supraveghere a unui instructor, iar pentru inotul de intretinere, regulile sunt foarte importante pentru ca el sa fie eficient.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/07-31-2009/inotul-de-intretinere-ponturi-si-tehnici-838105




Inotul de intretinere, ponturi si tehnici - articole medicale - startsanatate