ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Institutul Cantacuzino nu mai produce vaccinuri antigripale, anul acesta - articole medicale

Institutul Cantacuzino nu mai produce vaccinuri antigripale, anul acestaInstitutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" nu mai fabrica, anul acesta, niciun fel de vaccin, ceea ce inseamna ca romanii care vor sa se imunizeze impotriva gripei, in toamna, vor fi nevoiti sa cumpere seruri din import.

Lucrarile de reamenajare a liniei de productie si ambalare vor fi gata abia la finalul acestui an.

"Linia propriu-zisa a fost reamenajata, dar mai este o parte complementara de ambalare care este in curs si va fi gata la sfarsitul anului. Atunci se va finaliza un proiect al Bancii Mondiale", a declarat pentru B365 directorul Institutului, Radu Iordachel.

Chiar dupa ce lucrarile vor fi gata, Institutul Cantacuzino nu poate produce vaccinuri, pentru ca are nevoie de autorizatie de la Agentia Nationala a Medicamentului (ANM).

"Nu s-a eliberat nimic, nu s-a solicitat nicio inspectie din partea Agentiei. Fara aceasta inspectie nu li se poate da autorizatia de fabricatie. Si pentru pentru linia de ambalare ANM trebuie sa elibereze autorizatie de functionare", a declarat la randul sau Anca Crupariu, purtatorul de cuvant al Agentiei.

Ca sa poata produce vaccinuri pentru aceasta toamna, Institutul ar fi trebuit sa ceara inspectia ANM inca din luna aprilie. "Inspectia ar dura cateva zile, ulterior se intocmeste raportul. Nu este o procedura lunga", continua Crupariu.

Drept urmare, romanii vor trebui sa scota din buzunar aproape de trei ori mai multi bani pentru un vaccin antigripal. Vaccinul produs de Cantacuzino costa aproximativ 11 lei in timp ce un ser din import are preturi cuprinse intre 25 si 35 lei.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/vaccin/institutul-cantacuzino-nu-mai-produce-vaccinuri-antigripale-anul-acesta-1184531




Institutul Cantacuzino nu mai produce vaccinuri antigripale, anul acesta - articole medicale - startsanatate