ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Inul regleaza colesterolul si trateaza diferite suferinte ale pielii - articole medicale

Inul regleaza colesterolul si trateaza diferite suferinte ale pieliiInul, Linum, dupa denumirea stiintifica, este o planta anuala ierboasa, cultivata inca de la inceputurile umanitatii. La noi se cultiva atat pentru fuior, cat si pentru semintele sale oleaginoase. In scopuri medicinale se folosesc numai semintele ajunse la maturitate completa.

Semintele de in sunt bogate in mucilagii, saruri de potasiu si de magneziu. Mai contin acizi grasi tip omega 3, grasimi bune, care previn bolile cardiovasculare, diabetul si care ne ajuta sa slabim. Datorita mucilagiilor din compozitie, semintele de in se recomanda in tratarea catarului stomacal si intestinal si a constipatiei.

Semintele de in reduc nivelul colesterolului sanguin si sunt, de asemenea, o sursa sigura si importanta de fitoestrogeni, hormoni vegetali care previn cancerul de san si de colon.

Intern, semintele de in se folosesc numai intregi. In caz de constipatie, se pot lua una - doua linguri de seminte intregi cu putina apa, foarte usor incalzita, dimineata sau seara, pe stomacul gol. Chiar daca nu sunt antibiotice, procedeaza in asa fel incat sa le iei amestecul de apa si seminte zilnic la aceeasi ora, pentru a le da posibilitatea sa-si faca efectul asteptat.

Impotriva inflamatiilor intestinale se poate prepara o bautura emolienta dintr-o lingura de seminte intregi macerate, timp de o jumatate de ora, intr-o suta de mililitri de apa usor incalzita.

Ceaiul de in, bun in caz de pietre la rinichi

Ceaiul preparat din seminte de in amestecat cu zeama de lamaie se recomanda in caz de piatra la rinichi, litiaza renala, si inflamatii ale vezicii urinare.

Extern, semintele de in macinate se folosesc sub forma de cataplasme. Faina de in, in amestec cu apa, se fierbe pana se obtine o pasta care, mai apoi, se pune intre doua bucati de panza si se aplica pe locul bolnav - furuncule, abcese, dureri articulare si alte afectiuni ale pielii.

Cataplasma se mentine permanent calda timp de cateva ore. Cataplasma de in calmeaza durerile de oase si ajuta la evacuarea puroiului.

Uleiul din seminte de in este folosit in scop medicinal, mai ales pentru tratarea diferitelor suferinte ale pielii, de la taieturi la arsuri si piele inflamata, dar si cu alte beneficii pentru sanatate.

Astfel, uleiul de in trateaza cu succes constipatia, scade colesterolul si amelioreaza suferintele hepatice. Daca ai racit, un masaj cu ulei de in amestecat in parti egale cu alcool pentru uz extern te ajuta sa te simti mult mai bine.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/inul-regleaza-colesterolul-si-trateaza-diferite-suferinte-ale-pielii-1181512




Inul regleaza colesterolul si trateaza diferite suferinte ale pielii - articole medicale - startsanatate