ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Mancaruri de vara: gratar fara carne - partea II (Galerie foto) - articole medicale

Mancaruri de vara: gratar fara carne - partea II (Galerie foto)Am prezentat duminica preparate culinare fara carne, la gratar, indicate mai ales in zilele de canicula cand carnea cade greu la stomac si prezinta dezavantajul colesterolului. In plus, gratarul fara carne este ceva inedit si specific alimentatiei estivale.

Mancaruri de vara: gratar fara carne - partea I (Galerie foto)

Varietatea vegetalelor care se preteaza sa fie fripte la gratar este mult mai mare decat ne-am putea inchipui, iar efectul lot asupra sanatatii il poate confirma oricine a incercat sa treaca pe acest regim. Specialistii pretind chiar ca, adoptandu-l, suportam mai usor canicula, moleseala si insomniile caracteristice noptilor de vara, potrivit legume crude, pe care nu le contesta nimeni, dar, preparate la gratar, vegetalele sau chiar lactatele permit sa aplicam priceperea culinara, punand in valoare si alte gusturi, decat pe cele ale carnii.

In orice caz, legumele la gratar sunt mult mai placute la gust si mult mai putin devitaminizate decat cele fierte - ca sa nu mai vorbim de sarurile minerale, pierdute prin fierbere.



Varza de Bruxelles la gratar. Se spala bine varza, se indeparteaza primul strat de foi, se sareaza, se pipereaza foarte putin si se coace pe gratar, intorcandu-se pe toate fetele, pana incepe sa se rumeneasca usor. Se asezoneaza cu otet.



Turte de mamaliga la gratar. Se prepara o mamaliga tare, se fac, manual, gogoloase de marimea unui mar, se turtesc prin presare si se asaza pe gratar. Se rumenesc pe ambele fete. Se servesc cu smantana proaspata, iaurt sau putin bulion de rosii - dupa preferinta.



Minipizza. Aluatul se procura din comert ca atare sau se decupeaza din blaturi mai mari. Se frige putin pe ambele parti, apoi se adauga sare, piper, boia dulce sau iute, putin parmezan ras, unt, o felie de rosie si se mai pune o data pe gratar. La servit, se adauga o lingurita de smantana.



Rulouri cu branza de capra. Se foloseste lipie libaneza, aflata in comert. Se taie fasii, se acopera cu un amestec de telemea de capra, marar, patrunjel. Se ruleaza si se asaza pe gratar. Pe masura ce se rumeneste, se intoarce. Se serveste cu unt.



Placinta la gratar, cu ardei si dovleac. Doua blaturi de pizza, iar, intre ele, dovleac copt in prealabi, telemea rasa, ardei rosu, ardei verde, bulion, branza de vaci. Se pune pe gratar, se intoarce si se serveste fierbinte.

Poate ca exemplele le-ati gasit interesante. In acest caz, merita sa vedeti si maine continuarea acestui articol, pentru ca lista e lunga si meniul inedit. Maine vom continua, bineinteles, numai la Ziare.com.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/retete-dietetice/mancaruri-de-vara-gratar-fara-carne-partea-ii-galerie-foto-1179922




Mancaruri de vara: gratar fara carne - partea II (Galerie foto) - articole medicale - startsanatate