ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Mancatul: placere sau pacat? - articole medicale

Mancatul: placere sau pacat?Pentru unele persoane mancatul este o placere, dar in momentul in care servim mai multe mese zilnic chiar daca avem senzatia de satietate, mancatul devine un pacat.

Excesele in aceste cazuri sunt asociate bolilor de inima si obezitatii, iar reactia organismului este una rapida si daunatoare, informeaza ivillage.com.

Lipsa exercitiului, dulciurile consumate la fiecare masa si stresul sunt factori favorizanti ai transformarii mancatului dintr-o placere intr-un pacat.

Pentru a putea controla tendinta de a consuma in exces alimentele preferate trebuie sa cunoastem cauzele acestui obicei nesanatos si raspunsul organismului.

Ce se intampla la nivel cerebral?

Un studiu al cercetatorilor americani a aratat ca mancatul in exces solicita o parte diferita a creierului uman decat cea datorata infometarii.

Astfel, creierul este solicitat suplimentar, iar acest lucru creeaza un dezechilibru al organismului. Sindromul afecteaza milioane de oameni anual numai in Statele Unite, iar lipsa exercitiului fizic contribuie la ingreunarea metabolismului.

Metodele pentru combaterea acestei tendinte sunt fie comportamentale fie chirurgicale. Educarea organismului in sensul controlului apetitului este un proces de lunga durata, obtinut prin impunerea unui regim de viata foarte bine controlat.

Evitarea exceselor alimentare

Metodele comportamentale pentru evitarea mancatului in exces trebuie sa porneasca de la o atitudine corespunzatoare.

Evitarea alimentelor nesanatoase si abtinerea de la anumite placeri care pot deveni de necontrolat sunt posibile numai daca realizam ca apetitul exagerat este complet daunator organismului.

Exercitiile in aer liber si consumul de lichide si fructe sunt elemente esentiale ale renuntarii mancatului in exces.

Un pahar cu apa poate suplini tendinta de a manca atunci cand ne-am ridicat de la masa. Astfel, daca simtim nevoia de a manca intre mese, putem lasa deoparte ciocolata pentru un pahar de apa plata, care ajuta la revitalizarea organismului.

Mai mult, daca simtim nevoia de a manca dulce, putem inlocui ciocolata cu bananele sau fructele preferate. Iar daca tentatia devine majora, efortul fizic este cel mai bun remediu pentru obiceiurile alimentare nesanatoase.

Mai mult, putem opta pentru exercitiile de yoga, care presupun controlul absolut al energiilor din organism si concentrarea asupra scopului pe care ni-l propunem.

Mancatul poate redeveni placere daca ne propunem sa avem o minte sanatoasa intr-un trup sanatos. Astfel, mersul pe jos, alergatul in aer liber si sportul sunt cele mai bune metode pentru evitarea mancatului in exces.

Consumul de lichide zilnic este si el un element vital pentru inlocuirea tabieturilor alimentare nesanatoase, iar rezultatele vor fi observate atat la nivel fizic cat si psihic.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/04-26-2009/mancatul-placere-sau-pacat-731294




Mancatul: placere sau pacat? - articole medicale - startsanatate