ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Marijuana vindeca socul posttraumatic - articole medicale

Marijuana vindeca socul posttraumaticUn nou studiu dezvaluie ca marijuana are efecte curative atunci cand este vorba de persoanele care sufera de soc posttraumatic.

Acest tip de tulburare loveste persoanele care au trecut printr-un eveniment traumatic ca accident, a fost supus unei violente, a asistat la un act terorist sau la un cutremur, potrivit La Stampa.

Un nou studiu condus de cercetatorii israelieni sugereaza ca utilizarea in forma sintetica a substantei cannabinoid din marijuana ajuta la tratarea persoanelor care sufera de stres posttraumatic.

Studiul a dat rezultate dupa ce au testat substanta pe soareci, insa specialistii sunt increzatori ca aceleasi rezultate pot fi obtinute si la oameni.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, oamenii de stiinta de la Catedra de Psihologie, de la Universitatea din Haifa, Israel, au supus un grup de soareci unui stres fizic si mental si mai apoi le-au masurat reactiile.

Apoi le-au injectat THC intr-o intr-o forma sintetica. Din analiza a aratat ca limita de marijuana sintetica ajuta la eliberarea de hormoni de stres in creier care actioneaza asupra memoriei si amintirilor traumatice.

Dr. Akirav care a supervizat de studiu, realizat de un student, a declarat: "Rezultatele cercetarii noastre ar trebui sa incurajeze ancheta privind utilizarea Canabinoidele la pacientii care sufera de stresul post-traumatic."
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-06-2009/marijuana-vindeca-socul-posttraumatic-943473




Marijuana vindeca socul posttraumatic - articole medicale - startsanatate