ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Medicametele pentru osteoporoza previn cancerul la san - articole medicale

Medicametele pentru osteoporoza previn cancerul la sanAnumite medicamente prescrise in cazul scaderii densitatii oaselor previn si cancerul la san, arata un studiu recent.

Este vorba despre Fosamax si Actonel, ambele din familia bisfosfonatilor, despre care studiile au aratat ca previn cancerul la san, mai cu seama tipurile agresive, conform AP.

In cadrul unui studiu de amploare realizat la Centrul de Sanatate si Stiinta din cadrul Universitatii Texas, in San Antonio, s-a demonstrat ca femeile care luau aceste medicamente erau cu o treime mai putin predispuse sa dezvolte tipuri invazive de cancer la san pe o perioada de 7 ani.

In studiu au fost implicate peste 150.000 de femei, care au fost monitorizate timp de 11 ani.

Milioane de oameni din intreaga lume iau medicamente din aceasta clasa pentru osteoporoza si afectiuni ale oaselor, dar si pentru a preveni fracturile cauzate de cancerul care se imprastie in oase.

Printre medicamentele despre care se crede ca au aceasta capacitate se afla si Zometa sau Boniva, ultimul produs de GlaxoSmithKline.

Niciun studiu nu s-a aplecat insa asupra efectelor secundare, stiindu-se faptul ca aceste tratamente sunt, de obicei, bine tolerate. Se stie ca bisfosfonatii pot cauza dureri de oase, de articulatii sau musculare.

Singurele medicamente folosite in prezent pentru prevenirea cancerului la san in cazul femeilor sanatoase, dar cu grad mare de risc, sunt inhibatoarele de hormoni tamoxifen si raloxifene.

Faptul ca au multe efecte secundare, cum ar fi bufeurile, presiunea arteriala mare si riscul mare de formare a cheagurilor de sange le-a facut insa sa nu fie prea populare.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/12-12-2009/medicametele-pentru-osteoporoza-previn-cancerul-la-san-973630




Medicametele pentru osteoporoza previn cancerul la san - articole medicale - startsanatate