ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Medicina hiperbara, acum si in Romania - articole medicale

Medicina hiperbara, acum si in RomaniaRomanii au acum posibilitatea sa se trateze cu ajutorul terapiei cu oxigen in cadrul primului centru de medicina hiperbara din Romania, dotat la standarde europene.

Centrul de la Constanta le da romanilor o ultima sansa de vindecare. Totusi, in Romania, medicina hiperbara nu apare in nomenclatorul terapiilor aprobate de Ministerul Sanatatii.

In aceste conditii, tratamentul nu este suportat de asigurarile de sanatate, iar pacientii sunt nevoiti sa plateasca sume considerabile.

Cu toate ca medicul Bogdan Ion, specialist in medicina hiperbara la o clinica din Germania, si medicul Aurelian Ivascu, fac de trei ani demersuri in acest sens la Ministerul Sanatatii, nu au primit insa nici un rezultat.

"Nu am primit niciun raspuns. Probabil ca debandada generala din Romania se regaseste si in cadrul acestui minister, unde nimic nu func ti oneaza. Eu refuz sa ma mai rog de ei", a declarat dr. Bogdan Ion, citat de Evenimentul Zilei.

Pacientii sunt obligati sa plateasca fiecare sedinta, desi un contract incheiat cu casa de asigurari de sanatate ar scadea tariful la jumatate. Si ast ain conditiile in care pretul unei sedinte este de 400 de lei.

Medicii sustin ca terapia cu oxigen ajuta in probleme de la septicemie pana la bolile de iradiere. In plus, o fractura se vindeca de cinci ori mai repede dupa un tratament in camera hiperbarica, iar o arsura - de trei ori mai repede decat prin tratamentele conventionale.

Oxigenoterapia hiperbara este o forma de tratament recunoscuta medical pe plan mondial. Aceasta terapie este aplicata pe scara larga atat in tari din Europa, cat si in Statele Unite ale Americii.

Pacientul este introdus intr-o camera hiperbarica, unde inspira oxigen pur, la o presiune ridicata. daca in mod normal oxigenul este transportat la celule prin legarea sa de hemoglobina, in conditii hiperbare oxigenul se dizolva direct in plasma si ajunge la celule si tesuturi in cantitati mult mai mari decat cele oferite de transportul hemoglobinal.

In consecinta, concentratia crescuta de oxigen in sange face ca fiecare celula a corpului omenesc sa fie aprovizionata optimal cu oxigen, chiar si in cazul unor afectiuni care deterioreaza vasele sangvine sau transportul hemoglobinal.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-09-2009/medicina-hiperbara-acum-si-in-romania-945581




Medicina hiperbara, acum si in Romania - articole medicale - startsanatate