ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Meningita, semne si pericole - Ce spune medicul - articole medicale

Meningita, semne si pericole - Ce spune mediculMeningita este o inflamare a membranei care inconjoara creierul si maduva spinarii, aparand de obicei din cauza unei infectii virale, dar nici bacteriile nu sunt excluse.

Dupa cum declara dr. Bogdan Macadon pentru Ziare.com, simptomele meningitei sunt usor de confundat cu cele ale altor afectiuni. Acestea includ febra ridicata, dureri de cap severe, senzatie de intepenire a gatului, stare de voma sau greata, dificultate in concentrare si stare generala confuza, crize care chiar seamana cu cele de epilepsie (in stare avansata), stare de somnolenta, sensibilitate la lumina, lipsa poftei de mancare si de a consuma lichide si chiar iritatii ale pielii.

In cazul copiilor mici, al bebelusilor, care nu pot sa vorbeasca si sa iti explice ce e cu ei, trebuie sa verifici daca au temperatura, daca plang in mod constant, nu se pot odhihni, sunt usor iritabili si nu au pofta de mancare.

In cazul in care observi unele dintre aceste simptome, este absolut necesar sa mergi la medic pentru control. Meningita virala permite imbunatatirea starii de sanatate si fara tratament, de obicei, in cateva zile.

Meningita din cauze bacteriene, insa, are nevoie de tratament cu antibiotic pentru a trece si a nu provoca probleme si complicatii serioase. Daca nu se trateaza corescpunzator, creierul poate fi serios avariat si poate surveni chiar moartea in cateva zile.

De asemenea, trebuie sa mergi la medic in cazul in care o persoana din anturajul tau, precum un membru al familiei sau un coleg, are meningita, caci trebuie sa primesti pastile de prevenire.

In afara de virusuri si bacterii, alti factori de risc pentru meningita sunt:

- varsta: cele mai multe cazuri de meningita se inregistreaza la copiii de sub 5 ani, dar si pana la 25 de ani cazurile sunt mai dese decat dupa aceasta varsta;

-traiesti intr-o comunitate in care a inceput sa se dezvolte aceasta boala, astfel incat ai un risc marit sa iei virusul;

- sarcina: esti mai predispusa la listerioza, o infectie produsa de o bacterie care poate cauza si meningita. Si fatul este in pericol;

- lucrezi cu animalele: tot riscul de listerioza este crescut, fie ca este vorba de animale de companie sau domestice, de ferma;

- un sistem imunitar scazut: fie ca ai virusul HIV, diabet sau iei pastile imunosupresoare, esti mai predispus catre meningita.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/meningita-semne-si-pericole-ce-spune-medicul-1179968




Meningita, semne si pericole - Ce spune medicul - articole medicale - startsanatate