ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Merele protejeaza fumatorii - articole medicale

Merele protejeaza fumatoriiMerele sunt fructele cu cele mai multe beneficii pentru sanatate. Compusii antioxidanti din coaja marului furnizeaza protectie UV, protejand de razele soarelui, iar substantele nutritive din acest fruct ajuta la prevenirea afectiunilor cardiace.

Fitonutrientii din aceste fructe protejeaza inima, ajuta la combaterea aterosclerozei si protejeaza fumatorii de efectele nocive ale nicotinei, informeaza medicul nutritionist Mihaela Bilic, in cartea sa "Traiesc, deci ma abtin", scrie Gandul.

Fibrele solubile din mar, numite pectine, reduc nivelul colesterolului din sange, merele rosii fiind cele mai eficiente in acest sens.

Tot merele rosii fortifica colagenul si elastina, oferind pielii un aspect tanar. Merele ionatane si soiul Golden au cel mai ridicat continut de quercitina, fiind astfel considerate un bun stimulator pentru memorie.

Merele ajuta la accelerarea tranzitului intestinal lent, datorita continutului ridicat de apa si sodiu. De aceea, persoanele care mananca cel putin un mar pe zi au un risc scazut de a se imbolnavi de cancer la colon. Aceste fructe au capacitatea de a elimina toxinele din organism.

Persoanele care vor sa slabeasca pot inlocui chipsurile sau covrigeii cu un mar, deoarece fibrele insolubile din acest fruct, odata ajunse in stomac, cresc in volum si vor da senzatia de satietate.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/09-24-2009/merele-protejeaza-fumatorii-896414




Merele protejeaza fumatorii - articole medicale - startsanatate