ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Metode sanatoase ca sa scapi de stres - articole medicale

Metode sanatoase ca sa scapi de stresStresul, acea neliniste si framantare interioara, nascut din ganduri negre, neimpliniri si nesiguranta viitorului, din teama si insecuritate, a ajuns sa faca parte din viata noastra, sa fie parte hotaratoare, componenta a eu-lui nostru. Depinde insa de fiecare dintre noi cum reusim sa-l gestionam si sa-i diminuam efectele, cu metode sanatoase si nu distructive.

Primul pas ar fi sa-ti recunosti starea si sa accepti faptul ca nu se mai poate asa si ca, in viata ta, ceva trebuie schimbat si asta cat mai repede, pana nu e prea tarziu.

Rasul detensioneaza, scenele amuzante schimba in bine starea psihica, reducand nivelul hormonilor de stres. Vizioneaza o comedie, citeste ori asculta bancuri, urmareste un film cu animale ori copii, cauta compania persoanelor optimiste care, de regula, sunt mereu puse pe glume, sunt persoane tonice si pentru cei din jur. Te vei simti si tu mai bine, mai vessel si vioi, mai apt pentru activitatile tale zilnice.

Multe alimente, dar mai ales cele bogate in vitamina C, au capacitatea de a reduce stresul. Prepara-ti zilnic limonada, mai ales ca si vremea caniculara de afara impune multa bautura energizanta.

Daca vrei suc, suta la suta natural, prepara-ti-l acasa dintr-un grapefruit, o portocala si o jumatate de lamaie, toate stoarse prin storcatorul special de citrice. Bea-l incet, cu inghitituri mici si rare, si indata de vei simti mai puternic si mult mai linistit, cu energie pentru o zi intreaga de lucru.

Ceaiul de sunatoare, baut seara, inainte de culcare, indulcit cu un varf de lingurita de miere de albine este excelent pentru un somn bun, sanatos si odihnitor. Peste zi, ceaiul de fructe de padure, baut cald, cu inghitituri mici si rare, te poate ajuta sa-ti regasesti calmul si sa trece mai usor peste momentele tensionate.

Iesi cat poti de des, undeva, la margine de oras, in apropierea unei ape curgatoare ori paduri. Zgomotele din natura sunt metode sigure de combatere a stresului. Fosnetul frunzelor, susurul apei in trecere, sunt relaxante si binegacatoare. Si-apoi, culoarea verde a peisajului din jur linisteste, echilibreaza respiratia, normalizeaza bataile inimii. Alaturi de galben si rosu, verdele este una din culorile vietii.

Chiar daca nu esti obisnuit sa dormi dupa amiaza, crezand ca noaptea nu vei mai avea somn, incearca macar sa stai in pat, cu ochii inchisi si gandul nicaieri, ascultand linistea din jur. Un somn de 15, 20 de minute dupa amiaza, reface organismul si relaxeaza mintea.

Nu te izola, nu rontai precum un soricel toata ziua ce gasesti prin frigider, si nu mai fuma fara oprire. Aceste metode nu te vor ajuta niciodata sa scapi de stres, din contra, iti vor accentua starea de rau si de neliniste.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/metode-sanatoase-ca-sa-scapi-de-stres-1177439




Metode sanatoase ca sa scapi de stres - articole medicale - startsanatate