ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Migdalele, sursa sigura de calciu - articole medicale

Migdalele, sursa sigura de calciuMigdalele sunt originare din China si Orientul Mijlociu, iar in antichitate ele au fost un ingredient nelipsit din painea faraonilor egipteni. Au devenit in scurt timp un simbol religios.

In tara noastra, migdalele s-au folosit in trecut ca simbol al fertilitatii. In unele zone din tara ele sunt oferite si in prezent ca dar de nunta, pentru armonia familiei. In Suedia, de Craciun, migdalele din budinca sunt un semn de noroc pentru cel care le gaseste, informeaza aviva.ca.

Insa, pe langa toate acestea, migdalele sunt cea mai bogata sursa de calciu dintre toate alimentele, cu exceptia celor de origine animala. Au si vitamina C, E si un continut caloric ridicat, deci pot fi consumate intreaga zi de catre copii si batrani, pentru completarea alimentetiei zilnice.

Au proprietati de normalizare a nivelului colesterolului, iar consumul regulat te poate scapa de riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Contin si grasimi monostarurate, benefice pentru organism, care mentin un nivel normal al colesterolului.

Un consum regulat de migdale mai are si proprietati de imbunatatire a sistemului imunitar, are rol antiinflamator si protejeaza ficatul de actiunea nociva a toxinelor. In medicina Ayurvedica, migdalele asigura sanatatea si integritatea cerebrala si a intregului sistem nervos.

Pot fi pastrate la frigider, vidate, dar dupa ce le-ai desfacut, ele isi pastreaza proprietatile nutritive doar cateva saptamani. In mancare, le poti introduce in salate, la mancarurile cu carne de pui si ca garnitura pentru peste.

Pot fi si un desert exceptional, daca sunt adaugate in inghetata, prajituri sau ciocolata, dar le poti consuma si simple, proaspete, pe tot parcursul zilei.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/12-18-2009/migdalele-sursa-sigura-de-calciu-978886




Migdalele, sursa sigura de calciu - articole medicale - startsanatate