ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Mituri si prejudecati legate de diabet - articole medicale

Mituri si prejudecati legate de diabetCircula o multitudine de zvonuri si prejudecati pe tema diabetului, o boala care afecteaza zeci de milioane de oameni in intreaga lume. Citeste aici care sunt cele mai comune 6 mituri legate de diabet.

Poate ca nu s-ar vorbi atat de mult despre aceasta afectiune daca nu ar fi un factor de risc pentru bolile de inima, atacurile cerebrale, pierderea vederii sau chiar amputarile de membre. Diabetul poate fi chiar letal, conform usnews.com.

In aceste conditii, cea mai buna abordare este o buna informare. Iata care sunt cele mai raspandite 6 mituri legate de diabet:

Diabetul nu e o boala chiar asa de serioasa In realitate, diabetul cauzeaza mai multe decese decat HIV/SIDA, desi e adevarat ca cei care au diabet de tip 2, cea mai comuna forma a bolii, pot fi diagnosticati chiar si la ani distanta de la imbolnavire, semn ca "au dus-o pe picioare", fara a-i simti simptomele.

Daca, in schimb, mergi adesea la baie, mai ales pe timpul noptii, te confrunti cu o sete extrema, o oboseala cronica sau vederea incetosata, e cazul sa mergi la medic. La fel, daca observi ca te confrunti adesea cu infectiile, fa-ti un test pentru diabet. Un diagostic timpuriu te poate scuti de o gramada de complicatii.

Prea mult zahar duce la diabet Nicio legatura cu realitatea, desi toata lumea, indiferent de starea de sanatate, ar beneficia de pe urma unui consum moderat de zahar, stiindu-se faptul ca zaharul nu este un nutrient.

Daca esti supraponderal vei face diabet Daca te ingrasi nu inseamna ca vei face si diabet de tip 2. Totusi, un indice de masa corporala de peste 25 este un factor de risc in ceea ce priveste diabetul.

De la cele cateva kilograme in plus pana la un index de masa corporala de peste 35 e drum lung, aceasta din urma situatie fiind un factor de risc ce nu poate fi trecut cu vederea. De altfel, s-a observat ca incidenta cazurilor de diabet a crescut o data cu inmultirea cazurilor de obezitate in randul adultilor.

Alti factori de risc in ceea ce priveste diabetul sunt varsta de peste 45 de ani, lipsa exercitiului fizic sau istoricul familial. De asemenea, conteaza si tensiunea mare sau colesterolul ridicat. Chiar si aducerea pe lume a unui copil care cantareste peste 4 kilograme mareste riscul de diabet.

De mentionat e si faptul ca cei care au origini africane, hispanice, asiatice sau amero-indiene prezinta un risc crescut, in comparatie cu caucaziene.

Daca ai diabet, trebuie sa tii regim Persoanele care sufera de diabet nu trebuie sa tina un regim alimentar restrictiv; o dieta care sa cuprinda alimente sanatoase se impune totusi, la fel ca in cazul tuturor oamenilor. Asta presupune alimente cu un continut scazut de grasimi, dar bogate in nutrienti.

Iar daca pana acum nu ai tinut o astfel de "dieta", un diagnostic precum diabetul ar trebui sa te trezeasca.

Diagnosticul de diabet inseamna ca ai, automat, nevoie de insulina Asta se intampla doar in cazul diabetului de tip 1, nu si in cazul celui de tip 2. In unele cazuri, o dieta potrivita, miscarea si medicamentele orale, daca sunt necesare, pot tine diabetul 2 sub control, macar pentru o vreme, dupa aceasta perioada insulina devenind necesara.

Secretul este schimbarea intregului stil de viata: fara fumat, obiceiuri alimentare sanatoase si exercitii fizice regulate.

Numai varstnicii fac diabet Din pacate, nu e asa, chiar si copiii de 5 ani sunt diagnosticati cu diabet de tip 2. Prevenirea bolii, in cazul copiilor, presupune un stil de viata sanatos impus de parinti pentru intreaga familie.

Iar asta inseamna mai putin televizor sau jocuri pe calculator si mai multa activitate fizica, mai putina mancare de tip fast-food si portii mai mici.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-11-2009/mituri-si-prejudecati-legate-de-diabet-945598




Mituri si prejudecati legate de diabet - articole medicale - startsanatate