ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Nivelul mic al serotoninei din creierul bebelusilor ii poate ucide - articole medicale

Nivelul mic al serotoninei din creierul bebelusilor ii poate ucideCercetatorii au descoperit adevaratul motiv din spatele sindromului mortii subite la copii: prea putina serotonina in creier.

Conform unui studiu publicat miercuri de Journal of the American Medical Association, citat de CNN, in creierul bebelusilor care mor asftel s-a gasit cu 26% mai putina serotonina decat in creierul bebelusilor care mor din alte cauze.

Serotonina regleaza somnul bebeluslui, ritmul inimii si respiratia. Tot serotonina din creier actioneaza ca un sistem de alarma, trezind copilul cand respiratia este intrerupta.

Bebelusii care au nivel coborat de serotonina nu beneficiaza de acest sistem de alarma, neconstientizand ca nu primesc indeajuns oxigen, ceea ce poate avea ca urmare decesul in somn, dupa cum au concluzionat cercetatorii americani.

Din pacate, in prezent nu exista niciun test care sa arate ce bebelusi sunt predispusi sindromului mortii subite. Tocmai de aceea, medicii recomanda ca bebelusii sa fie culcati pe spate, fara a avea posibilitatea de a se rasuci, ca au caile respiratorii libere, ca nu sunt exagerat de inveliti sau imbracati si ca patutul nu este intesat de jucarii, perne etc.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-04-2010/nivelul-mic-al-serotoninei-din-creierul-bebelusilor-ii-poate-ucide-992782




Nivelul mic al serotoninei din creierul bebelusilor ii poate ucide - articole medicale - startsanatate