ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Noul remediu pentru cancer: o pastila pentru diabet de 5 centi din 1958? - articole medicale

Noul remediu pentru cancer: o pastila pentru diabet de 5 centi din 1958?Un nou tratament impotriva cancerului la san, la colon, la prostata si nu numai ar putea fi o pilula din 1958 impotriva diabetului, care costa 5 centi.

Potrivit boli, inclusiv cancerul la pancreas si la ovare. Cercetarile au costat pana acum 10 milioane de dolari.

Statistici ingrijoratoare

Cancerul este, in prezent, a doua cauza a mortalitatii din majoritatea tarilor dezvoltate, ucigand unul din opt oameni. Daca in 2008 boala facea 7,6 milioane de victime in lume, se asteapta ca in 2030 numarul acestora va creste la 13,1 milioane, potrivit unor statistici din februarie ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Numai in SUA tratamentele anti-cancer costa anual 124,6 miliarde de dolari, conform Institutului National pentru Cancer. Noile terapii medicamentoase nu au inregistrat progrese semnificative, medicamentul Provenge al corporatiei Dendreon nereusind decat sa prelungeasca viata bolnavilor cu cateva luni. Corporatia scoate bani buni din suferinta: 93.000 de dolari anual.

Medicamentul se obtine din liliacul francez

Substanta activa din Metformin este sintetizata dintr-un compus descoperit in liliacul francez (Galega officinalis), folosit in Evul Mediu ca leac impotriva urinarii frecvente. La nivel celular, substanta se comporta ca o otrava slaba. Mitocondriile, sursa de energie a celulei, sunt "pacalite" ca organismul exerseaza si are nevoie de mai multi nutrienti si de un plus de energie din sange, sustine Dario Alessi, biochimist la universitatea scotiana Dundee.

Cand energia scade, celulele opresc diviziunea excesiva, care este o caracteristica a cancerului. Scazand nivelurile de glucoza din sange si sensibilizand celulele la efectele insulinei, Metforminul poate ajuta la controlul nivelurilor hormonale, responsabile pentru diviziunea celulara si pentru cancer, mai spune biochimistul.

Dario Alessi este de parere ca daca celulele ar fi tratate cu Metformin, ele ar putea fi induse in eroare ca nu au suficienta energie ca sa se divida si sa creasca. El va testa teoria pe toti bolnavii care folosesc metformin, spre a vedea incidenta cancerelor la acestia.

Cand Alessi si colegii lui au administrat metformina la cobaii cu sanse de a dezvolta tumori, ei au descoperit ca medicamentul le intarzie agravarea cu 30-40%. Astfel, Metforminul poate fi folosit impotriva celulelor canceroase inainte ca acestea sa se transforme in tumori.

Noi sperante, bani putini

Metformin a ocupat, in 2011, locul al saptelea in topul celor mai vandute medicamente din SUA, pe primul loc fiind Vicodin. O serie de 84 de tablete de Metformin administrate de doua ori pe zi nu costa mai mult de 5 centi pe zi. O astfel de pilula cantareste 500 de grame.

Pacientii care au luat Metformin au dovedit un risc cu 60% mai scazut de a face cancer la pancreas, iar celor bolnavi le-a fost prelungita viata in medie cu un an si jumatate. Cu toate acestea, medicamentul nu a mai avut efect la cei aflati in metastaza. Totusi, cercetarile continua, in ciuda lipsei de fonduri.

Cercetatorii se plang ca nu au bani. Studiile pe scara larga costa zeci de milioane de dolari. Metforminul, pe care compania Bristol-Myers Squibb Co. (BMY) l-a vandut in SUA sub numele de Glucophage, a pierdut protectia patentului acum cativa ani, ceea ce inseamna ca fabricantii nu mai castiga semnificativ din vanzarea medicamentului.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/cancer/noul-remediu-pentru-cancer-o-pastila-pentru-diabet-de-5-centi-din-1958-1192384




Noul remediu pentru cancer: o pastila pentru diabet de 5 centi din 1958? - articole medicale - startsanatate