ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Nu mai luati antibiotice pentru orice boala! - articole medicale

Nu mai luati antibiotice pentru orice boala!Pe harta europeana a unui studiu privind rezistenta bacteriilor la antibiotice, Romania apare cu cod rosu, maro si portocaliu, insemnand ca intre 25 si 50 dintre germenii analizati din probele de sange ale pacientilor nu mai raspund la tratamentul obisnuit.

Studiul realizat de Centrul European pentru Studiul si Controlul Bolilor si de Agentia Europeana a Medicamentului arata ca, in Romania, cea mai mare rezistenta la antibiotice o are bacteria Klebsiella pneumoniae, adica microbul care provoaca de la infectii urinare la pneumonie, noteaza Mediafax.

In 50 la suta din totalul infectiilor, acest germen a fost depistat ca fiind rezistent la Cefalosporina. O situatie similara este intalnita in Bulgaria si Grecia, bacteria Klebsiella pneumoniae fiind rezistenta la a treia generatie de cefalosporine.

Medicul Ioan Stelian Bocsan, participant la realizarea raportului, spune ca aceasta situatie este ingrijoratoare pentru specialisti, deoarece infectiile pielii, faringitele, bronsitele, dar chiar si toxiinfectiile alimentare provocate de Stafilococul auriu nu mai trec cu banala Meticilina.

"La noi, intre 25 si 50% dintre tulpinile microbului nu au putut fi omorate cu acest antibiotic", a mai spus medicul.

Principalele cauze pentru cresterea rezistentei o reprezinta prescrierea antibioticelor pentru orice boala fara antibiograma, automedicatia, dar si introducerea antibioticelor in hrana animalelor.

O alta situatie alarmanta este si in privinta tulpinilor de E.coli care provoaca infectii digestive, intestinale, biliare si care este rezistenta la a treia generatie de Cefalosporine (cod rosu numai in Romania), provocand 25-50% dintre infectiile digestive.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-21-2009/nu-mai-luati-antibiotice-pentru-orice-boala-893272




Nu mai luati antibiotice pentru orice boala! - articole medicale - startsanatate