ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Nu neglija problemele de vedere! - articole medicale

Ereditare sau dobândite, miopia, hipermetropia, astigmatismul şi presbiopia sunt probleme de vedere care nu trebuie neglijate. Învaţă să le corectezi pentru că, netratate, ele se pot agrava.

Miopia poate cauza dezlipire de retină

Cel mai comun defect de refracţie, miopia afectează o treime din români. O persoană cu un astfel de defect nu poate vedea lucrurile la distanţă, în schimb pe cele de aproape le poate percepe bine.

Miopia este, în cele mai multe cazuri, ereditară. Se manifestă încă din copilărie şi se stabilizează în jurul vârstei de 20 de ani sau poate evolua odată cu vârsta. Există şi o miopie severă, care poate favoriza apariţia unor probleme mai grave, cum ar fi dezlipirea de retină sau glaucom. 

Leziunile dau astigmatism

În astigmatism, vederea este ne­clară, atât de aproape, cât şi de la distanţă. Astigmatismul este ereditar, iar uneori poate fi cauzat de leziuni oculare. Corneea are formă neregulată şi nu există un punct unic de focalizare, de unde rezultă imaginea difuză.

Vederea de după intervenţia cu laser în cazul astigmatismului va fi aceeaşi cu cea dată de ochelarii cu cea mai bună corecţie optică. Mai exact, dacă vederea unuia sau ambilor ochi este scăzută cu ochelari corect prescrişi, ea va rămâne la fel şi după intervenţie.

Hipermetropia se confundă cu presbiopia

Hipermetropia se defineşte ca dificultate de a vedea obiectele apropiate. Globul ocular este mai scurt, iar cristalinul focalizează imaginile în spatele retinei. Este deseori confundată cu presbiopia, o afecţiune cauzată de slăbirea elasticităţii cristalinului, care apare la persoanele în vârstă.

Laserul poate normaliza dioptriile

Lentilele corectoare şi cele de contact sunt cele mai la îndemână soluţii recomandate pentru miopie, hipermetropie şi astigmatism. Miopia necesită lentile cu minus, iar hipermetropia şi presbiopia, cu plus. Cazurile mai complicate necesită intervenţii chirurgicale, cum ar fi keratotomia (incizii în cornee realizate cu scopul de a obţine o focalizare normală a imaginilor pe retină).

În funcţie de vârstă şi de severitatea problemelor de vedere, se poate opta şi pentru tratamentul cu laser, care poate aduce dioptriile aproape de zero şi care are o serie de avantaje, precum: lipsa durerii, a infecţiilor şi recuperarea rapidă.

Descoperă la timp miopia copiilor!

Depistate la timp, defectele de vedere ale copiilor pot fi corectate cu rezultate bune. Sunt semne de alarmă dacă micuţul apropie prea mult jucăriile de ochi, dacă clipeşte des sau dacă strânge din ochi. Un alt viciu de refracţie întâlnit la copii, pe lângă miopie, hipermetropie şi astigmatism este anizometropia (diferenţă de dioptrii între cei doi ochi) şi strabismul (ochii nu pot focaliza aceeaşi imagine simultan). Dacă nu este tratat devreme, strabismul poate cauza ambliopie.

Specialistul nostru

Este importantă descoperirea şi corectarea defectelor de vedere încă din copilărie. De aceea, este obligatoriu primul consult oftalmologic la vârsta de trei ani. Dacă există anumite probleme, controalele pot fi mai dese. În cazul adulţilor, se recomandă controlul anual, mai des doar dacă există o patologie care necesită urmărire mai frecventă.

Deoarece o dată cu înaintarea în vârstă, creşte riscul anumitor afecţiuni care, nedepistate şi netratate la timp, pot duce la pierderea vederii, după 40 de ani este absolut obligatoriu consultul oftalmologic complet. Examinarea trebuie să cuprindă determinarea acuităţii vizuale, măsurarea tensiunii intraoculare (pentru glaucom) şi examenul fundului de ochi.


http://www.adevarul.ro/articole/nu-neglija-problemele-de-vedere.html




Nu neglija problemele de vedere! - articole medicale - startsanatate