ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

O aspirina luata zilnic injumatateste riscul de cancer la colon - articole medicale

O aspirina luata zilnic injumatateste riscul de cancer la colonPersoanele predispuse la cancerul de colon isi pot micsora riscul de a dezvolta aceasta boala daca iau zilnic cate o aspirina, au concluzionat cercetatorii.

Acestia au urmarit peste 1.000 de persoane cu sindromul Lynch, o mutatie genetica ce le face sa fie mai vulnerabile la cancerul de colon, stomac, rect, creier sau ficat. Aproximativ 5% dintre bolnavii de cancer sufera de aceasta mutatie genetica.

In cadrul studiului realizat de Universitatea britanic Newcastle, unei parti a voluntarilor I s-a dat zilnic aspirina, in timp ce altora placebo, timp de patru ani, relateaza AP. In timp ce in prima grupa 6 persoane au ajuns sa sufere de cancer la colon, in cea de-a doua 16 persoane s-au imbolnavit.

Interesant este ca si la patru ani de la incetarea "tratamentului", efectele inca se simt, a declarat John Burn, coordonatorul studiului.

Cercetarile anterioare au demonstrat ca, in cazul bolnavilor de cancer de colon, care fac chimioterapie si sunt operati, riscul de supravietuire creste cu 30% daca iau zilnic cate o aspirina.

Cancerul de colon se afla in top 3 tipuri de cancer care afecteaza populatia din tarile dezvoltate, arata statisticile.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-21-2009/o-aspirina-luata-zilnic-injumatateste-riscul-de-cancer-la-colon-892650




O aspirina luata zilnic injumatateste riscul de cancer la colon - articole medicale - startsanatate