ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Obezitatea, alcoolul si tutunul pot face cancerul la san sa recidiveze - articole medicale

Obezitatea, alcoolul si tutunul pot face cancerul la san sa recidivezeNumai fumatul mareste riscul de al doilea cancer la san cu 120%, arata un studiu recent realizat in Seattle.

Obezitatea dubleaza riscul reinstalarii cancerului la san, chiar daca vindecarea a fost un succes prima oara. Chiar si un pahar de bautura pe zi mareste riscul reinstalarii cancerului la san cu 90%, relateaza The Telegraph.

Cercetarea, condusa de Centrul de Cercetare a cancerului Fred Hutchinson din Seattle, a comparat stilul de viata in cazul a 365 de femei care s-au imbolnavit pentru a doua oara de cancer si a 726 de femei care suferisera o singura data de cancer la san.

Concluzia studiului a fost ca exista doar trei modalitati de a micsora riscul reaparitiei bolii: mentinerea la o greutate normala si lipsa viciilor precum fumatul sau consumul excesiv de alcool.

Potrivit Dr. Christopher I. Li, reaparitia cancerului la san este o consecinta directa a faptului ca femeile din ziua de azi traiesc mai mult, iar aceasta speranta prelungita de viata face ca boala sa poata lovi din nou. Din fericire, acest risc poate fi micsorat cu un stil de viata sanatos, care previne reaparitia tumorilor.

Femeile care suferit o data de cancer la san sunt de doua pana la sase ori mai predispuse sa se imbolnaveasca din nou, in comparatie cu cele care nu au fost deloc diagnosticate cu aceasta boala.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-09-2009/obezitatea-alcoolul-si-tutunul-pot-face-cancerul-la-san-sa-recidiveze-880540




Obezitatea, alcoolul si tutunul pot face cancerul la san sa recidiveze - articole medicale - startsanatate