ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Obiceiuri pe inima ta - articole medicale

Obiceiuri pe inima taStiai ca bolile de inima sunt mai prezente in randul femeilor? Ca aceasta este principala cauza a mortalitatii in randul femeilor si nu cancerul?

Vestea buna e ca bolile de inima pot fi prevenite, iar aceasta cura de preintampinare e, de fapt, un stil de viata chiar foarte placut. Care implica o alimentatie echilibrata, cate un pahar de vin, miscare regulata, o relatie buna si prezenta cu cei din jur, descoperirea spiritualitatii, dar si cate o repriza sanatoasa de ras, din cand in cand, conform Prevention.

Stiai ca doar adoptarea unei alimentatii sanatoase, exercitiile fizice, o greutate normala, alcool in cantitati moderate si lipsa tigarilor scad riscul de stop cardiac cu 92%? Aceasta este concluzia unui studiu realizat in Suedia, pe un esantion de 24.000 de femei.

Numai alcoolul in cantitati moderate si alimentatia sanatoasa scad riscul de stop cardiac la jumatate.

Cauta pe etichete grasimile nesanatoase

Studiile au demonstrat ca cei care citesc etichetele produselor injumatatesc numarul caloriilor pe care si le iau din grasimi. Nu lasa grasimile sa iti furnizeze mai mult de 30% din caloriile zilnice.

In plus, ai grija ca grasimile pe care le consumi sa fie monosaturate, respectiv din ulei de masline, nuci, ciocolata neagra, avocado, sau polinesaturate, precum somonul.

Incearca sa limitezi grasimile saturate la 7% din totalul caloriilor si evita grasimile de tip trans ori de cate ori este posibil. Acestea din urma se gasesc in prajituri si alte mancaruri procesate. Acestea si cele hidrogenate maresc nivelul colesterolului rau.

Gaseste-ti timp sa dormi

Fiecare ora in plus pe care persoanele de varsta mijlocie si-o petrec dormind reduce riscul de calcifiere a arterelor coronariene, cauza a peste 30% din bolile de inima. Chiar si cand te privezi de o ora-doua de somn, organismul elibereaza hormoni de stres care au o influenta directa asupra arterelor, putand duce la inflamarea acestora.

Incepe-ti diminetile cu un suc de portocale

Sucul de portocale natural contine acid folic care ajuta la coborarea nivelului unui aminoacid aflat in stransa legatura cu atacul de cord, homocisteina. In plus, abunda in flavonoide si resveratrol, antioxidanti care impiedica blocarea arterelor.

Mergi 20 de minute pe zi

Doar 2 ore jumate de miscare pe saptamana, ceea ce inseamna cu putin peste 20 de minute zilnic, reduc riscul de atac de cord cu o treime, eliminand si riscul de diabet de tip 2.

Gateste cu usturoi

Un catel de usturoi pe zi reduce considerabil riscul de atac de cord, pe trei fronturi: elimina riscul blocarii arterelor, tine arterele sanatoase si previne actiunea colesterolului asupra arterelor.

Nu te mai preface!

Una din principalele cauze ale stresului este sa incerci sa-ti traiesti viata asa cum altii ar dori sau ghidandu-te doar dupa nevoile lor. Pune, macar din cand in cand, propriile nevoi pe primul loc.

Petrece timp cu persoanele cu care iti face placere si facand activitatile preferate. Conexiunea cu ceilalti elimina si riscul depresiei si anxietatii, factori de risc, de asemenea, in atacul de cord.

Intra in legatura cu latura ta spirituala

Studiile arata ca persoanele care merg regulat la biserica traiesc mai mult si sunt mai sanatoase, in general. In plus, sunt mai impacate cu ele, mai putin stresate si mai putin predispuse sa aiba reactii care sa le puna sanatatea in pericol.

Mai taie din portia de zahar

Persoanele care consuma mai mult de 74 de grame de indulcitor pe zi, in plus fata de ceea ce se gaseste in mancare - aproximativ doua sau trei bauturi indulcite - prezinta un risc cu 87% mai mare de a avea presiune arteriala mare. Fructoza in exces reduce nivelul oxidului nitric, un gaz care ajuta vasele de sange sa se relaxeze si sa se dilate.

Razi cat poti

Cand cercetatorii de la Universitatea Maryland din Baltimore au testat "coeficientul de umor" in cazul a 300 de persoane, au observat ca cei cu boli de inima radeau cu 40% mai putin decat persoanele fara boli cardiovasculare.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-14-2010/obiceiuri-pe-inima-ta-994515




Obiceiuri pe inima ta - articole medicale - startsanatate