ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Plante la moda si efectele lor curative - articole medicale

Plante la moda si efectele lor curativeMedicina naturista, cunoscuta din cele mai vechi timpuri, este intr-o continua schimbare si extindere. Daca la inceput plantele erau consumate in stare proaspata, pentru efectul lor terapeutic, mai tarziu au aparut tincturile si decoctul, iar lista remediilor naturiste s-a imbunatatit considerabil.

Menta, lamaia sau galbenelele sunt recunoscute pentru actiunea lor rapida asupra sanatatii. Insa vin din urma si alte plante, cum ar fi arnica, salvia indiana, ardeiul rosu, rocoina, mararul sau radacina de unicorn, foarte "la moda" in prezent in medicina naturista, conform anniesremedy.com.

Tendintele in medicina naturista tin pasul cu ritmul alert al vietii de zi cu zi, iar accentul cade pe frumusetea corporala, starea generala buna si stilul de viata sanatos si ingrijit.

Sunt remediile perfecte pentru raceli, igiena organelor genitale, a plamanilor, inflamatiilor, plagilor deschise sau transpiratiei in exces.

Intrebuintari ale plantelor aflate "pe val"

Arnica este o planta cu inflorescenta galbena, intalnita la noi in zona de munte. Mai este cunoscuta si sub denumirea de podbal de munte, fiind remediul perfect pentru congestia nazala, raguseala si toate simptomele asociate racelilor.

Se administreaza sub forma de ceai sau tinctura, fiind foarte concentrata. Baile cu podbal de munte reduc inflamatiile picioarelor si trateaza eficient ranile. Intern, actioneaza precum un dezinfectant si calmeaza durerile.

Salvia indiana trateaza cu succes raceala. Elibereaza caile respiratorii si intareste imunitatea organismului. Trateaza eficient si constipatiile, durerile musculare ori afectiunile hepatice si digestive. Se administreaza tot sub forma de ceai sau tinctura.

Ardeiul rosu nu lipseste din bucataria gospodinelor carora le place sa gateasca picant. Pentru gustul sau aromat si vitaminele continute, ardeiul rosu este baza unei alimentatii sanatoase. In medicina naturista insa, ardeiul rosu este cunoscut pentru tratarea starilor febrile.

Mai mult, transpiratia in abundenta si urat mirositoare se trateaza cu ceai de ardei rosu, ce poate fi indulcit cu miere. Actiunea sa este dezinfectanta, desfundand cu usurinta nasul, in cazul racelilor severe.

Rocoina este o floare care creste in mod spontan, intalnita in Romania pe terenurile virane, marginea drumurilor sau in gradini. Se raspandeste cu rapiditate, iar vitaminele A si C continute intr-o proportie mare o recomanda pentru actiunea tonica, antiinflamatorie si calmanta.

Intern, ea trateaza afectiunile stomacului, dar este si un bun energizant. Poate fi folosita atat proaspata, cat si sub forma de infuzie sau decoct. Extern, trateaza eczemele, psoriazisul si afectiunile cutanate.

Mararul ofera gustul delicios mancarii si ar trebui sa fie nelipsit de la orice masa, datorita proprietatilor sale. In medicina naturista, mararul este planta copiilor si adolescentilor. Ceaiul de marar este remediul perfect pentru afectiunile digestive ale celor mici si a durerilor menstruale, in cazul adolescentelor.

Radacina de unicorn este un tonifiant al organelor genitale. Se foloseste pentru imbunatatirea fertilitatii, sub forma de tinctura, pana la 15 picaturi pe zi. In timpul sarcinii, amelioreaza greturile matinale si previne aparitia unui avort spontan.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-21-2009/plante-la-moda-si-efectele-lor-curative-859797




Plante la moda si efectele lor curative - articole medicale - startsanatate