ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Plasturele inteligent revolutioneaza medicina - articole medicale

Plasturele inteligent revolutioneaza medicinaCercetatorii britanici au inceput testarea clinica a primului plasture inteligent, cu ajutorul caruia semnele vitale ale pacientilor vor putea fi monitorizate de la distanta, fara fire, ace sau ventuze.

Plasturele este aplicat direct pe pieptul pacientului, iar micro senzorii cu care este incarcat monitorizeaza bataile inimii, tensiunea si alti indicatori ai starii de sanatate, trimitand informatiile unui computer, cu ajutorul tehnologiei wireless, arata BBC.

Creatorii sai, de la Colegiul Imperial din Londra, spera ca noua lor inventie va ajunge sa inlocuiasca complet vechile dispozitive de monitorizare cu fire, care limiteaza miscarile pacientului si sunt mult mai incomode si invazive.

Mai mult, cercetatorii privesc noul plasture ca pe o platforma ce poate fi incarcata cu o multime de senzori, ce ar putea monitoriza si alti indicatori ai starii de sanatate, cum ar fi glicemia sau presiunea sangelui in diferite parti ale corpului.

Informatiile receptate de plasturii inteligenti vor fi trimise intr-o camera de control, din care personalul medical poate verifica in permanenta evolutia pacientilor.

De asemenea, noul plasture s-ar putea dovedi extrem de util in monitorizarea starii de sanatate a persoanelor aflate in convalescenta, la domiciliu, sau a celor care risca sa-si piarda echilibrul si sa cada, alertand imediat medicii si familia, in cazul producerii unui accident.

Sportivii de performanta s-au aratat de asemenea interesati de plasturele inteligent, cu ajutorul caruia spera sa-si poata monitoriza in scurt timp reactiile corpului, in timpul antrenamentelor si chiar al competitiilor.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-17-2009/plasturele-inteligent-revolutioneaza-medicina-952767




Plasturele inteligent revolutioneaza medicina - articole medicale - startsanatate