ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ponturi pentru un somn linistit - articole medicale

Ponturi pentru un somn linistitUn somn sanatos si linistit inseamna o persoana echilibrata, plina de energie si ferita de afectiuni ale inimii, memoriei sau digestive. Cele opt ore de somn in fiecare noapte sunt esentiale pentru a avea o minte sanatoasa intr-un trup sanatos.

Cele mai simple metode pentru a avea un somn linistit tin de adoptarea unor obiceiuri sanatoase si a unei alimentatii corespunzatoare, informeaza about.com.

Rutina este cea mai importata in aceste cazuri. Obisnuiste-te sa te asezi in pat la o anumita ora si sa nu te ridici decat dupa cele opt ore de somn absolut necesare.

Creeaza-ti in camera ta un ambient placut, propice somnului. Lumina difuza, muzica in surdina, asternuturile moi si proaspete, cu un miros placut sunt detalii care fac diferenta in astfel de cazuri.

Obiceiurile zilnice isi pun amprenta asupra somnului tau. Cafeaua prelungita, sedentarismul si petrecerea putinor ore afara, in aer liber, sunt complet daunatoare somnului tau.

Stresul este principala cauza a multor afectiuni psihice si organice. Din acest motiv, cateva metode de relaxare inainte de culcare te pot ajuta sa te linistesti imediat.

Poti include in noul tau stil de viata sedintele de yoga, recomandate de catre o persona specializata. Realizate zilnic, ele fac minuni pentru organismul tau obosit si stresat.

Relaxarea musculara ajuta si ea la detensionare si vei putea sa adormi mai repede, fara sa te trezesti in timpul noptii sau sa fii obosit dupa o noapte de somn.

Poti incerca sedintele de meditatie care induc o stare de liniste, premergatoare somnului. Imaginatia te poate ajuta sa scapi de stresul cotidian. Implineste-ti toate visele in gand, alcatuieste-ti un plan pentru obtinerea lor si vei putea adormi linistit si optimist.

In tot acest timp, nu uita de sedintele de aromaterapie, baile relaxante cu uleiuri esentiale, masajul zilnic sau raspandirea miresmelor favorite in toata camera. Ele sunt foarte importante pentru pregatirea unui somn benefic pentru sanatatea ta.

Metode naturale pentru un somn linistit

Plantele te pot ajuta sa depasesti insomniile sau somnul agitat. Valeriana este o planta folosita din cele mai vechi timpuri pentru depasirea starilor de agitatie si tensiune.

Tratamentul naturist cu valeriana isi va face primele efecte dupa doua saptamani. Inaintea orei de culcare, poti folosi valeriana pentru a avea un somn linistit. Daca te hotarasti la un astfel de tratament naturist pentru a avea un somn sanatos, consulta mai intai medicul tau.

Valeriana interactioneaza cu anumite tratamente medicamentoase si tocmai de aceea sfatul specialistului este absolut necesar.

Extractul de pin este si el eficient pentru tratarea insomniilor. Sub forma bailor relaxante in care ai adaugat ulei esential de pin, acesta este un tratament eficient pentru tratarea starilor tale de agitatie care te impiedica sa dormi linistit.

Kava, o planta originara din Pacificul de sud, este un bun relaxant muscular si un analgezic puternic. Trateaza starile de anxietate si depresie care sunt insotite de un somn agitat si nesanatos.

Dieta bogata in alimente care contin o cantitate mare de magneziu si calciu este si ea un remediu impotriva somnului agitat. Deci nu evita legumele verzi, fructele bogate in vitamina C si cei doi litri de apa de zi.

Uita un timp de ciocolata si prajiturile consumate la fiecare masa si vei vedea ca in mai putin de o luna te vei odihni corespunzator si vei avea un psihic bun.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-04-2009/ponturi-pentru-un-somn-linistit-875455




Ponturi pentru un somn linistit - articole medicale - startsanatate