ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Pregateste-te sa traiesti 100 de ani! - articole medicale

Pregateste-te sa traiesti 100 de ani!In goana de a face cat mai multe lucruri intr-o zi, de a rezolva problemele si de a fi in mai multe locuri deodata, daca s-ar putea, uiti sa te hranesti asa cum trebuie si iti pui in pericol sanatatea.

Iata ce nu trebuie sa scapi din vedere pentru o sanatate si o viata de o suta de ani, conform colesterol

In jur de 70% din colesterol este fabricat de organism, marea majoritate in ficat. De aceea, o dieta care sa coboare nivelul de colesterol din organism este de preferat fata de una cu alimente care sa contina putin colesterol.

Atentie la alcool

Te folosesti de alcool pentru a-ti calma nervii? Ai grija sa nu devii dependent de acesta, caci asta iti pericliteaza clar sanatatea. Un pahar de vin din cand in cand, chiar zilnic, este chiar recomandat, dar mai mult de atat deja face rau.

Multe alimente au efecte anticangerigene, dar sta in puterea ta sa le alegi pe cele care trebuie. Usturoiul si ceapa contin sulf, spre exemplu. Produsele procesate si carnea grasa au, in schimb, efecte negative asupra corpului.

Gaseste-ti un scop in viata

Gasirea unui tel in viata este foarte importanta, caci iti va conferi un sentiment de liniste si ordine. Astfel, vei evita haosul, stresul si greselile.

Asuma-ti riscuri

Fie ca vrei sa iti scrii povestea vietii la 85 de ani, sa urci un varf de munte sau sa muncesti pana la 90 de ani, asuma-ti niste hotarari care altora poate li se par riscante, dar tie iti fac placere. Te vor tine in priza si-ti vor oferi o motivatie.

Fii un bun vecin

Indiferent unde stai si de ce oameni esti inconjurat, incearca sa zambesti, sa fii generos, sa iti oferi ajutorul, sa hranesti pasarile si sa plantezi un copac sau sa uzi florile. Toate acestea iti vor oferi liniste si pace, o viata relaxata.

Exerseaza-ti creierul

Schimbarile afecteaza structura creierului, iar, odata cu varsta, acesta incepe sa oboseasca. Incearca sa scrii o scrisoare pe zi, sa faci voluntariat, sa citesti, sa studiezi o limba straina sau un instrument muzical.

Incearca sa ramai atragator

Daca vrei ca ceilalti sa te vada cu ochi buni, ai grija sa fii mereu curat, atat in ceea ce priveste corpul, cat si hainele. Nu uita de sanatatea orala, care daca este precara poate cauza multe probleme.

Sexul este pe viata

Sexul este mai important decat ar crede lumea si nici nu are limita de varsta. Indiferent de anii pe care ii porti in spate, daca ai un partener, nu te sfii sa faci dragoste, caci intregul organism iti va fi recunoscator.

Invata sa pierzi

In viata, in mod inevitabil, exista si situatii in care pierzi. Incearca sa inveti cum sa treci cu cat mai putin stres peste acestea, astfel incat sa nu iti slabesti sistemul imunitar si sa te imbolnavesti.

Asigura-ti anii de pensie

Multi oameni care ies la pensie intampina probleme financiare, caci au un venit mai mic decat salariul cu care erau obisnuiti. Pentru a preveni aceasta problema, pune bani deoparte din timp, atat cat este posibil, pentru a avea o batranete linistita.

Nu inceta sa lucrezi

Pentru unele persoane, iesirea la pensie constituie mai degraba un motiv de tristete decat unul de bucurie. Invatati cu activitatea, oamenii intra in depresie dupa luni intregi de stat acasa, degeaba. Astfel, gandeste-te bine ce vrei sa faci si invata ca poti la fel de bine sa lucrezi in continuare, nu esti obligat sa iesi la pensie.

Asculta-ti instinctul si fa cum e mai bine pentru starea ta mentala si fizica.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/imbatranire/pregateste-te-sa-traiesti-100-de-ani-1185724




Pregateste-te sa traiesti 100 de ani! - articole medicale - startsanatate