ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Probleme legate de stres si de dependenta de calculator - articole medicale


Dependenta de calculator nu este inca definita strict in termenii unei afectiuni psihiatrice clasice. De fapt, prezenta Internetului si a calculatorului in viata societatii transcende domeniul restrans al unei stiinte si presupune cresterea gradului de sofisticare a oricarei activitati umane. Se considera, insa, ca in cazul anumitor persoane cu vulnerabilitate psihica (ai carei parametri nu au fost inca bine precizati) calculatorul este inalt dependogen.

Anxietatea si depresia mentala ii afecteaza mai ales pe copiii care se joaca in exces la computer. Tot mai multi copii isi petrec ore intregi in fata calculatorului, de cele mai multe ori fara un scop anume, ci pur si simplu de amuzament. O mare parte din ei manifesta deja o dependenta fata de calculator si de navigatul pe internet. Semnele vizibile ale dependentei de calculator sunt: petrecerea unui timp indelungat in propria camera, ignorarea prietenilor si a familiei, note mici, uneori chiar si ignorarea orelor de masa.

Avand in vedere cresterea numarului celor care isi petrec timpul liber navigand pe internet, dependenta de calculator urmeaza a fi inclusa intr-un manual despre afectiuni mentale, publicat de Asociatia Americana de Psihiatrie. Conform unor studii recente, aproape 15% din tinerii americani sunt dependenti de computer. „Dependenta apare in principal in cazul celor care incep sa se joace pe calculator de la varste fragede", a afirmat conducatorul Consiliului de Stiinta si Sanatate Publica. In timp ce parerile fata de aceasta problema sunt impartite, psihiatrii afirma ca se confrunta cu tot mai multe cazuri in care copiii se joaca in exces pe calculator, unii ajungand chiar sa uite sa manance, sa faca dus sau sa doarma.


„Diagnosticarea dependentei de calculator ca afectiune psihica este un lucru bun, deoarece atrage atentia asupra gravitatii acestui comportament. Insa excesul inregistrat in cazul jocurilor video poate fi si simptomul pentru alte afectiuni precum anxietatea sau depresia", a afirmat dr. Michael Brody, directorul Academiei Americane de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului.

 

 


StartSanatate




Probleme legate de stres si de dependenta de calculator - articole medicale - startsanatate