ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Problemele coloanei vertebrale si piciorul plat (platfusul) - articole medicale

Problemele coloanei vertebrale si piciorul plat (platfusul)

E greu de imaginat, dar picioarele plate – cu platfus sau bolta planetara scazuta – sunt adesea responsabile de probleme sau durerile de spate. Acest neajuns aparent banal, localizat departe de spate, se amplifica pe masura ce strabate muschii si ligamentele piciorului si, inainte sa va dati seama, problema se manifesta printr-o durere de spate.

·         La modul ideal, cand laba piciorului se ruleaza inainte in timp ce pasiti, bolta comprimata revine rapid la forma initiala pentru a va da un mic impuls pentru urmatorul pas. Dar cand bolta e plata, glezna se roteste catre interior.

·         Fara sustinerea gleznei, intregul picior se roteste catre linia mediana a corpului. Cand glezna si partea de jos a piciorului se ruleaza spre interior, genunchiul este descentrat. Meniscul medial este stabilizatorul si protectia genunchiului, un tesut tampon in interiorul capsului articulare a acestuia. In timp, tensiunea creata de dezechilibrul gleznei afecteaza meniscul medial.

·         Fara o functionare corecta a meniscului medial, genunchiul isi pierde capacitatea de stabilizare si amortizare, iar articulatia este afectata. In cele din urma, presiunea va distruge ligamentul incrucisat anterior, care leaga oasele coapsei de tibie, prin genunchi.

·         Intrucat genunchiul este legatura intre partea de sus si cea de jos a piciorului, articulatia este responsabila de miscarea corpului inainte. Cand ligamentul incrucisat anterior e afectat si devine lax, durerea, inflamatia si slabiciunea impiedica mersul corect.

·         Urmand lantul de la veriga slaba, constatam ca, daca genunchiul nu poate face un pas corect, muschii soldului preiau sarcina pentru compensare. Cvadricepsii si tendoanele genunchiului se contracta pentru protejarea acestuia. Dar ele nu sunt proiectate sa miste piciorul inainte si sa indeplineasca sarcinile genunchiului. In consecinta, si ele obosesc si slabesc.

·         Urmarind lantul in sus, cand cvadricepsii si tendoanele genunchului sunt afectate, flexorii soldului preiau sarcina pentru a ajuta la ridicarea piciorului din coapsa astfel incat sa puteti inainta.

·         Muschii externi si interni ai coapsei se straduiesc sa mentina pelvisul stabil, care va trebui sa se roteasca acum pentru a misca piciorul inainte.

·         Sub fesieri, sase rotatori profunzi, implicati in rotatia interna si externa a soldului, obosesc in cele din urma si nu mai functioneaza.

·         Daca mai urcam un pic pe lant, descoperim ca zona lombara se lupta sa stabilizeze pelvisul. Si brusc, ati ghicit, apar durerile de spate.


Autor www.kosmodisk.ro






Problemele coloanei vertebrale si piciorul plat (platfusul) - articole medicale - startsanatate