ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Profita la maximum de struguri, pentru un efect de durata asupra sanatatii - articole medicale

Profita la maximum de struguri, pentru un efect de durata asupra sanatatiiE perioada din an cand strugurii nu ar trebui sa lipseasca de pe mese, si nu doar datorita gustului lor, ci, mai ales, pentru efectele lor asupra sanatatii. Printre altele, strugurii (mai ales cei rosii) te ajuta sa previi cancerul, luptand si cu bolile ce pot aparea odata cu trecerea anilor.

Un compus care se gaseste in struguri este resveratrolul, un polifenol care, conform unui raport publicat in Italia, previne bolile de inima, stopand si chiar ajutand eventualele celule canceroase sa descreasca, dupa cum relateaza Livestrong.com.

Pot preveni, de asemenea, artrita sau maladia Crohn. Conform unui alt studiu realizat de Centrul Medical al Universitatii Rush, in Chicago, s-a dovedit ca acest compus natural din planta protejeaza cartilajele, aducand beneficii si in tratamentul bolilor degenerative.

Strugurii, mai ales cei inchisi la culoare, abunda si in polifenoli, si acestia avand actiune anti cancer si anti tumori. In plus, in cazul femeilor, acesti polifenoli micsoreaza riscul de boli cardiovasculare, scazand nivelul colesterolului, trigliceridelor si inflamatiilor.

Valori nutritionale

Strugurii abunda in Vitamina C, mangan, un mineral necesar multor functii ale organismului, un singur ciorchine putand furniza 33% din necesarul zilnic de mangan.

Acest fruct mai furnizeaza organismului si Vitamina B1, B6, cat si potasiu. Un ciorchine reprezeinta echivalentul a 62 de calorii, ei avand si putin sodiu, aproape un gram de fibra si zaharuri naturale.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-05-2009/profita-la-maximum-de-struguri-pentru-un-efect-de-durata-asupra-sanatatii-908067
Profita la maximum de struguri, pentru un efect de durata asupra sanatatii - articole medicale - startsanatate