ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Provocari ale inaintarii in varsta - articole medicale

Provocari ale inaintarii in varstaInaintarea in varsta inseamna intelepciune, experienta de viata si clipe frumoase. Sanatatea insa incepe, odata cu adaugarea fiecarui an, sa ne faca probleme, daca stilul de viata adoptat este unul neglijent.

Nerespectarea orelor de somn, alcool, tutun, cafea in exces, alimentatia necorespunzatoare si consumul psihic sustinut isi pun amprenta asupra oricarui adult, informeaza webmd.com.

Provocarile inaintarii in varsta sunt cu atat mai mari cu cat si un organism sanatos se resimte dupa prima tinerete. Specialistii americani au avertizat ca prima consecinta nefasta a inaintarii in varsta este obezitatea, datorata sedentarismului.

"Trei patrimi din adultii de pana la 60 de ani sunt supraponderali sau obezi. Aceasta afectiune este asociata bolilor cardiovasculare, diabetului, cancerului la san, colon si hipertensiunii", a spus medicul american Sharon Brangman.

Comun adultilor este valoarea ridicata a trigliceridelor, tensiunii si glicemiei. Specialistii sunt de parere ca aceste probleme pot fi evitate cu mai multa miscare, inteleasa in sensul mersului pe jos, plimbarilor in parc sau cu bicicleta.

Mai mult, dulciurile, bauturile carbogazoase si lipsa lactatelor din alimentatia adultilor au ca urmari kilogramele in plus, grasimile in exces care se depun si retentia apei in organism.

Artrita afecteaza jumatate din populatia trecuta de prima tinerete. "Acum se pot vedea urmarile traumelor din tinerete, violentelor iminente uneori sau a tocurilor inalte la care femeile nu vor sa renunte nici macar o perioada", a mai spus Brangman.

Controlul atent al greutatii este unul dintre secretele evitarii problemelor de mai tarziu. Iti poti controla regulat greutatea, iar atunci cand ea a depasit cotele normale, poti renunta la masa consistenta de seara si statul in fata televizorului la sfarsit de saptamana.

"Daca pierdem din greuntate macar doua kilograme atunci cand simtim organismul ingreunat, reducem cu 50% riscul aparitiei artritei", a mai spus specialistul american.

Alte riscuri

Osteoporoza afecteaza in general femeile, iar in Statele Unite 44 de milioane de adulti de pana in 50 de ani sufera de aceasta afectiune. Specialistii cred ca nu este o afectiune normala varstei ci o consecinta a ignorarii semnalelor pe care organismul ni le ofera atunci cand nu facem miscare si consumam prajeli in exces, paine foarte multa si grasimi.

Cazaturile sunt si ele cauzatoare de rani grave, chiar fatale. O treime din adultii cu afectiuni proprii varstei inaintate sufera cazaturi care le acutizeaza starea, din cauza lipsei de calciu si, implicit, a slabirii structurii osoase. Pentru evitarea problemelor specialistii recomanda lactatele, consumate zilnic sau suplimentele cu calciu si vitamina D.

Femeile sunt predispuse cancerului cervical sau de colon in a doua perioada a vietii. Lipsa controalelor ginecologice regulate este o cauza deloc de neglijat de catre femeile care nu isi consulta cel putin o data pe an medicul ginecolog.

Cel mai frecvent tip de cancer la barbati este la plamani si prostata, iar specialistii sunt de parere ca o examinare atenta, regulata si renuntarea la fumat pot fi secretele prevenirii acestor afectiuni.

Slabirea vederii si a auzului sunt alte consecinte ale imbatranirii neatent controlate. In anul 2000, 119 milioane de adulti americani au fost diagnosticati cu probleme de vedere. Alimentatia bogata in antioxidanti si evitarea fumatului sunt cele mai bune modalitati de prevenire a acestor probleme.

Podoaba capilara se diminueaza in proportie de peste 40% odata cu inaintarea in varsta. Caderile masive de par, dupa 40 de ani, dar si slabirea auzului sunt consecinte firesti ale fumatului si lipsei de vitamine si calciu din alimentatie.

Se poate imbatrani frumos, iar aceste afectiuni te pot ocoli daca iei din timp masurile de prevenire necesare.

Nu merge pe premisa ca tie nu ti se va intampla pentru ca nu ai racit niciodata. Organismul se deterioreaza in timp, iar uneori el reactioneaza in cativa ani, perioada in care functioneaza normal, fara nici un semn de slabiciune.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-27-2009/provocari-ale-inaintarii-in-varsta-961294




Provocari ale inaintarii in varsta - articole medicale - startsanatate