ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Psoriazis - boala care sperie, dar nu este fatala - articole medicale

Psoriazis - boala care sperie, dar nu este fatalaTermenul de psoriazis sperie, pentru ca boala este cronica, foarte incomoda, lasa un aspect inestetic pe piele si, dupa ce, la un moment dat, trece din senin, revine la fel, cu si mai multa virulenta.

Factori de risc

Cauzele exacte ale bolii nu se cunosc, in ciuda numeroaselor cercetari facute de specialiisti. Unii o pun pe seama stresului, altii au observat ca afectiunea este mult mai raspandita printre locuitorii din zonele cu latitudini mari, comparativ cu cei aflati la latitudini mici. Ar rezulta de aici ca lumina solara constituie un eficient factor de protectie, desi expunerea de lunga durata la soare este daunatoare.

S-a observat ca, in cazul psoriazisului, celulele stratului superficial al epidermei se divid de 30 de ori mai rapid decat in mod obisnuit. Practic, nu apuca sa se maturizeze o generatie de celule si apare alta noua, construita in graba si cu aspect fragil.

Fragilitatea stratului superficial afecteaza straturile mai adanci, precum si vasele de sange, care se dilata, odata cu pielea. Acest mod de evolutie caracterizeaza boala in majoritatea cazurilor (85%), restul de 15% reprezentand situatii mult mai complicate, capabile sa duca la artrita psoriazica, o boala grava, in fata careia orice persoana afectata trebuie sa se adreseze unui spcialist, fara a intarzia, conform viata

Dusul zilnic sau baia la cada trebuie efectuate evitand buretii duri, lavetele aspre sau sapunurile artizanale. Este obligatoriu un burete moale sau un servet fin, din bumbac natural. Dupa dus este indicata o crema calmanta si lenjerie lejera din bumbac natural.

Aerul conditionat nu este indicat pentru bolnavul cu psoriazis. In cazul zilelor calduroase de vara este indicat sa tina in mijlocul incaperii un vas mare cu apa rece, care poate fi reimprospatata periodic.

Pielea trebuie protejata de rani sau zgarieturi, care irita epiderma si accentueaza manifestarea bolii, chiar daca s-a produs intr-o alta parte a corpului decat cea bolnava.

Regimul alimentar recomandat: proteine animale, vitamine din fructe si legume, de preferinta crude. De evitat: alcool, antibiotice si alimente care pot provoca alergii: oua, citrice, miere, condimente.

Alte recomandari: supe vegetarieene, carne de iepure, pui, curcan, fierte inabusit. Meniu principal: terci de ovaz, hrisca, orz, orez. Sunt obligatorii legumele si fructele crude, mai ales mere, castraveti, rosii, morcovi, sfecla, ceapa, usturoi, marar patrunjel.

Sunt foarte utile doua zile de post pe saptamana, cu meniul diversificat, dar exclusiv vegetal.

Anumite produse trebuie dozate: nu mai mult de 400 gr carne de vita fiarta mancata in doze mici, nu mai mult de 500 g branza, 500 g iaurt sau chefir. Este, de asemenea, indicat ceaiul verde numai proaspat infuzat, dar nu mai mult de trei pahare pe zi.

Meniul nu este foare placut, dar trebuie sa tinem seama si de partea plina a paharului: multor bolnavi le-a fost mai de folos - si indeosebi fara efecte secundare - decat alte medicatii.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/psoriazis-boala-care-sperie-dar-nu-este-fatala-1172116




Psoriazis - boala care sperie, dar nu este fatala - articole medicale - startsanatate