ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Puterea tamaduitoare a ceaiului - articole medicale

Puterea tamaduitoare a ceaiuluiIn cazul Chinei, ceaiul are o istorie de aproape 5.000 de ani. Intotdeauna a fost folosit mai ales pentru sanatate, respectiv pentru prevenirea bolilor. Afla ce tip de ceai iti poate deveni aliat si cu ce te ajuta cel pe care il bei pentru aroma sa unica.

Yahoo! Health a intrebat cativa specialisti si a aflat puterea terapeutica a catorva tipuri de ceai. Cel negru, de exemplu, are cel mai mare continut de cafeina si cea mai puternica aroma, continand aproximativ o treime din cantitatea de cafeina pe care o obtii dintr-o ceasca de cafea.

Cel alb este mai putin procesat decat ceaiul verde sau negru, dar se afla in topul listei, alaturi de cel verde, cand vine vorba despre puterea terapeutica. Toate contin insa flavonoide din belsug, acesta fiind si secretul puterii ceaiului.

S-a dovedit ca acesti antioxanti, care se gasesc si in alte plante, protejeaza celulele de actiunea nociva a radicalilor liberi, prevenind bolile inimii si chiar cancerul.

Cat despre ceaiul diferit de cele enumerate anterior prezinta avantajul ca este lipsit de cafeina, avand, de asemenea, proprietati terapeutice. Trebuie doar sa stii sa iti pregatesti amestecul cel mai potrivit, care sa tintuiasca problemele tale de sanatate.

Pentru maini si picioare reci

Un ceai care sa te incalzeasca de sus pana jos consta in combinatia dintre scortisoara si cuisoara.

Cantitatile recomandate sunt 2 betisoare de scortisoara si o lingurita de cuisoare intr-un ceainic in care s-au pus 3 cesti de apa. Se lasa la fiert 15 minute si se consuma 3 cesti pe zi, din care ultima inainte de culcare. Aceasta din urma va incalzi tot corpul si va asigura un somn linistit.

Ceai care deschide porii si combate raceala

Chinezii au un ceai traditional care este extrem de popular in perioada in care lovesc racelile de sezon. Ei sunt de parere ca transpiratia ajuta la eliminarea agentilor patogeni prin piele.

Ceaiul care are acest efect consta intr-un catel de usturoi, putin ghimbir, arpagic sau praz, busuioc, scortisoara, toate acestea fiind fierte, timp de 5 minute, in 680 de mililitri de apa. Ceaiul se bea inainte de culcare, cu mentiunea ca cel care l-a consumat ar trebui sa se inveleasca bine si sa fie pregatit sa transpire.

Transpiratia va deschide porii, lasand agentii patogeni sa iasa la suprafata. Trei cesti pe zi, atunci cand simti ca se apropie raceala, ar trebui sa te puna pe picioare.

Ceai care te tine in stare de alerta

Data viitoare cand simti ca vrei sa-ti maresti starea de concentrare, in loc sa apelezi la cafea, mai bine mergi la sertarul cu condimente. Studiile au aratat ca acesti compusi din condimentele si mirodeniile folosite zilnic imbunatatesc functia mentala si dau un plus de vitalitate.

Secretul consta in uleiurile volatile care stimuleaza simturile si maresc starea de alerta. Campioane sunt mararul, oregano, rozmarinul, menta, ghimbirul, usturoiul, patrunjelul, scortisoara, ceapa, prazul, coriandrul, salvia si dafinul.

Fa-ti un ceai indiferent de combinatie, atat timp cat sunt amestecate mirodenii de pe aceasta lista, si bea ori de cate ori ai nevoie sa fii mai alert.

Ceai care iti stimuleaza auzul

Remediul traditional chinez pentru auzul diminuat este un ceai care reface treptat capacitatea urechii. Se fierb, timp de 15 minute, 4 cesti de apa, cate o lingura de oregano, rozmarin, salvie si coriandru combinate cu o alta de scortisoara si putin ghimbir. Trei cesti pe zi, timp de trei saptamani, si rezultatul se va vedea.

Ceai pentru stomac

Ghimbirul este recunoscut pentru calitatea de a potoli un stomac agitat si a asigura echilibrul sucurilor gastrice. Feliutele subtiri de radacina de ghimbir proaspat trebuie lasate sa fiarba intr-o cescuta de apa timp de 5 minute. Indeparteaza ghimbirul si consuma incet ceaiul.

Consuma-l ori de cate ori ai stomacul sensibil si chiar senzatia de greata.

Daca nu-ti place ghimbirul, poti incerca o mixtura din o lingurita de menta, rozmarin, oregano, coriandru, salvie si busuioc, pe care sa o afunzi in apa fiarta in prealabil. Poti bea acest ceai dupa orice masa, pentru a-ti linisti stomacul si a preveni balonarea.

Secretele unui ceai perfect:

- Ai grija la apa folosita, aceasta putand afecta gustul ceaiului. Fereste-te, deci, de cea de la robinet!

- Daca folosesti plicuri de ceai, lasa-le in apa fierbinte 3 pana la 5 minute, pentru ca toti compusii benefici sa ajunga in bautura ta.

- Cel mai bine e sa consumi ceaiul neindulcit si fara lapte, altfel actiunea unora dintre compusi poate fi anulata. Daca ai nevoie de indulcitor, foloseste mierea sau chiar un betisor de scortisoara.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/03-05-2010/puterea-tamaduitoare-a-ceaiului-999390




Puterea tamaduitoare a ceaiului - articole medicale - startsanatate