ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Rade-i cancerului in fata - 10 lucruri de facut - articole medicale

Rade-i cancerului in fata - 10 lucruri de facutPerspectivele de viitor ale celor care sufera de aceasta boala n-au fost niciodata mai luminoase.

Incidenta decesului in urma celor trei mari forme de cancer - de plamani, san si colon - este in scadere continua, pe masura ce medicina moderna si tratamentele tot mai avansate dau speranta pacientilor.

Mai este insa loc de imbunatatire, in asa fel incat, chiar daca suferi de cancer, sa nu insemne ca esti condamnat. Publicatia online Times a gasit 10 lucruri pe care orice pacient suferind de cancer poate sa inceapa sa le faca inca din aceasta clipa, pentru a-si spori sansele de insanatosire.

Exploreaza ce optiuni ai

Diagnosticul pe care l-ai primit ar trebui confirmat cat mai repede. Regula este ca cele mai multe cazuri de suspiciune de cancer trebuie analizate de catre un specialist in decurs de maximum 14 zile, la recomandarea medicului de familie.

Insa timpul nu este intotdeauna atat de important pe cat se crede. Tumorile la san cresc, spre exemplu, in doi pana la trei ani pana la un stadiu la care pot fi simtite, asa ca inca cateva saptamani nu inseamna mare lucru. Dovezile sugereaza ca o amanare de cateva saptamani nu influenteaza rezultatul.

Asa ca nu e cazul sa te simti presat de timp. Poti folosi aceasta perioada pentru a explora optiunile de tratament care-ti sunt la indemana. Sunt o multime de variante si daca ti se pare un subiect delicat sa ceri o a doua opinie, inntreaba-ti direct medicul: daca ar fi vorba de sotia/mama/fiul tau, la ce doctor l-ai trimite?

Intra online

Fa si cercetari pe cont propriu, pe Internet, si foloseste-te de ce afli ca sa pui intrebari mai precise specialistului care se ocupa de tine.

Intreaba de studiile clinice

Nu te gandi ca vei fi un cobai: pacientii suferinzi de cancer reactioneaza mai bine daca sunt implicati intr-un test clinic, fiind in majoritatea cazurilor tratati in centre de excelenta si supravegheati indeaproape de cadre specializate.

Descopera care sunt cele mai recente medicamente

Nu toate tratmentele pentru cancer sunt acoperite de stat, asa ca merita sa intrebati oncologul daca puteti plati in plus fata de tratamentul standard, acoperit de Casa Nationala de Sanatate, pentru a beneficia de ingrijire in plus.

Este posibil totusi sa aflati ca eventualele beneficii nu merita efortul financiar, insa merita sa intrebi, pentru a exclude orice posibilitate.

Incercati sa gasiti sprijin

Sunt mai multe ONG-uri specializate in cancerul de san, spre exemplu, asa ca acolo puteti fi sfatuit de oameni care sunt familiarizati cu aceasta problema.

Nu-ti face probleme in legatura cu stresul

Cercetatorii din Marea Britanie au descoperit ca, atunci cand vine vorba despre recuperarea totala in urma unui cancer, factorii de stres, fie ei legati de violenta domestica, datorii si pierderea casei nu pun niciun pericol sanselor de insanatosire.

Nu-ti face griji in legatura cu ce mananci

In urma cu ceva timp, un studiu de referinta, care a studiat obiceiurile alimentare a peste 3.000 de femei, a aratat ca alimentatia nu joaca niciun rol in revenirea cancerului de san.

Cele care mananca cu precadere legume si fructe nu au mai multe sanse de a invinge boala decat cele care prefera mancarea de tip fast food.

Fii cat de poate de activ

Sportul si exercitiile fizice in orice forma par a avea un impact covarsitor: studiile arata ca sansele de revenire a bolii sunt injumatatite atunci cand pacientul face sport in mod regulat.

Realizeaza ca e in regula sa te temi

Cercetarile demonstreaza ca o atitudine pozitiva, optimista, nu are nici un efect asupra rezultatului final.

Aminteste-ti ca o problema impartasita este ina rezolvata pe jumatate

Unul dintre motivele pentru care cancerul este atat de inspaimantator este ca poate fi o calatorie in necunoscut. Multi oameni care au cancer reusesc, zilele noastre, sa se insanatoaseasca pe deplin.

E bine sa gasesti un grup de persoane cu care sa-ti impartasesti temerile si experientele - daca nu in viata reala, cauta-i pe Internet, intrucat vor fi mai mult decat dispusi sa te ajute si sa te sprijine cu sfaturi concrete.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-11-2009/rade-i-cancerului-in-fata-10-lucruri-de-facut-848525




Rade-i cancerului in fata - 10 lucruri de facut - articole medicale - startsanatate