ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Regulile unui somn bun - articole medicale

Regulile unui somn bunUn somn bun este revigorant, iar organismul se va recupera rapid dupa o zi dificila. El este ineficient daca nu respectam cateva reguli simple care sa il transforme in odihna.

O prima greseala a unui somn bun este lipsa unui orar strict. Fie ca te culci tarziu fie adormi foarte devreme, organismul tau nu se va obisnui cu acest ritm. Astfel, insomniile si somnul agitat iti vor da batai de cap, informeaza
care2.com.

Solutia este simpla si la-ndemana oricui. Programul strict al orelor de somn este foarte important pentru ca organismul sa se obisnuiasca cu orele in care se va reface. Incearca sa iti stabilesti o ora de somn, indiferent daca este tarzie si sa o respecti intocmai.

Un somn bun are nevoie de cateva momente de pregatire. Astfel, daca dupa o zi dificila ajungi acasa si te asezi direct in pat, nu vei adormi imediat ci agitatia si problemele personale te vor impiedica sa te odihnesti corespunzator.

Tocmai de aceea este foarte benefic dusul de seara, pentru ca musculatura sa se relaxeze si sa te poti odihni corespunzator. Creaza o ambianta propice somnului, stinge lumina si inchide televizorul, pentru ca organismul tau sa stie ca a venit timpul pentru odihna.

Evita sa ai un ceas zgomotos deasupra capului, pentru ca el te va impiedica sa adormi imediat. Daca te-ai hotarat sa dormi dupa-amiaza, specialistii sunt de parere ca intervalul orar optim pentru mica ta repriza de somn este intre orele 14:00 si 16:00.

Contrar opiniei generale, cu cat dormi mai mult cu atat te simti mai obosit si lipsit de energie. Astfel, nu se recomanda mai mult de 30 de minute de somn dupa-amiaza sau adormitul imediat dupa masa. Asteapta cel putin 20 de minute pentru o buna digestie, dupa care iti poti face somnul.

O alta greseala frecventa a unui somn sanatos este gustarea de dinainte de culcare sau micul tau pahar de alcool. Mai mult, dulciurile, prajiturile sau micile gustari pot avea ca efect somnul agitat si chiar cosmarurile. Specialistii recomanda sa eviti gustarea inainte cu o ora sa adormi sau bauturile alcoolice, cu efect nociv asupra reprizei tale de odihna.

Nu te aseza in pat sa adormi daca nu iti este somn. Mai mult, uitatul la televizor, ca o metoda de a adormi mai usor nu este o solutie. Vei pierde multe ore butonand telecomanda, iar dimineata te poate gasi tot in fata televizorului.

Un somn bun are regulile sale. Pentru ca el sa semnifice odihna, nu trebuie decat sa fii atent la ceea ce iti cere organismul. El este singurul indicator al abaterii de la aceste reguli simple.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-25-2010/regulile-unui-somn-bun-990008




Regulile unui somn bun - articole medicale - startsanatate