ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Remedii ale depresiei la adolescenti - articole medicale

Remedii ale depresiei la adolescentiCazurile de depresie la adolescenti sunt rare. Perioadele lungi de tristete, scaderea randamentului si lipsa atentiei de la sarcinile lor zilnice sunt dese in perioada adolescentei, dar de regula nu degenereaza in depresie.

Cazurile rare insa se pot recupera in timp, doar ca parintii si terapeutul vor fi alaturi de tanar in toata aceasta perioada, pentru ca fondul lui afectiv sa ii permita o revenire rapida, informeaza depression-guide.com.

In Statele Unite ale Americii patru din 100 de adolescenti sufera grave depresii. Cazurile au ca fond anturajul, situatia economica precara a familiei sau nereusitele personale.

Cele mai predispuse catre depresii sunt adolescentele, iar cand primele simptome apar masurile pentru indepartarea lor devin obligatorii. Specialistii sunt de parere ca starile mai putin bune ale tinerilor, care dureaza mai mult de trei saptamani, se transforma rapid in depresii.

Principalele simptome sunt performantele scazute la scoala, schimbarea obiceiurilor alimentare, tristetea permanenta, lipsa de incredere in propria persoana sau izolarea de colegi si prieteni.

Cei mai multi tineri care sufera depresii puternice au si un comportament deviant, chiar violent uneori, dupa care se simt vinovati. Inregistreaza dureri musculare, nu au energie, au o stare permanenta de iritabilitate si chiar se gandesc la suicid.

Remedii

Secretul depasirii starii de depresie in cazul adolescentilor este tratamentul rapid si prompt, inca de la primele semne. Daca totusi nu ai observat ca cel mic inregistreaza aceste simptome, mai tarziu, terapeutul este unica solutie a depasirii acestei probleme.

In unele cazuri, tinerii refuza tratamentul specializat si atunci un membru al familiei, in care ei au incredere, va juca acest rol. Astfel, ei vor detecta singuri cauza depresiei, vor impartasi fiecare sentiment si vor incerca sa gaseasca solutii pentru rezolvarea problemei, sub atenta supraveghere a specialistulu sau membrului de familie.

Pentru a depasi singuri aceste probleme, speranta ca isi vor indeplini planurile care au condus la aparitia depresiei, nu le va lipsi nici o secunda. Exercitiul fizic in mijlocul naturii este esential pentru redarea entuziasmului si a contactului cu mediul in care traieste.

Efortul fizic imbunatateste circulatia sangelui, asigura o buna vascularizare cerebrala si este una dintre cele mai eficiente si sigure metode de terapie pentru indepartarea depresiei adolescentilor.

Alimentatia va fi atent controlata. Pentru ca parintii sa ii motiveze pe tineri sa aiba o dieta sanatoasa, este foarte important sa gaseasca momentele potrivite pentru stabilirea orelor de masa.

In general, dupa sedinta de exercitii, organismul are nevoie de hrana. Acesta este momentul in care veti consuma impreuna o masa bogata in vitamine si proteine. In timpul sedintei de exercitii fizice, sucul de fructe ii va fi de un real ajutor, deci fa-ti rezerve de portocale si grefe din timp.

Nu uita sa zambesti in permanenta. Umorul este esential pentru alungarea starilor de depresie. Incearca sa razi cat mai mult impreuna cu adolescentul tau care traverseaza o perioada dificila.

Nu uita sa il inveti cum sa respire corect in timpul exercitiilor fizice, pentru o buna vascularizare cerebrala. Opreste-l din activitatea lui zilnica si spune-i sa inchida ochii. Fara sa se gandeasca la nimic, va inspira cateva secunde si va expira un timp mai indelungat. Repeta exercitiul de cinci ori in fiecare zi, pentru ca micutul tau sa revina la tonusul bun.

Invata-l sa tina un jurnal, pe care il va citi de fiecare data cand va inregistra o schimbare pozitiva a starii sale. Il va motiva sa continue si sa isi revina in totalitate.

Orele de somn vor deveni obligatorii. Daca este nevoie il poti insoti o perioada pentru a te asigura ca nu se trezeste in timpul noptii. Atat somnul de zi, dar mai ales cel de noapte sunt foarte importante pentru a scapa de depresie.

Activitatile care ii solicita creativitatea il vor ajuta sa se descarce. Mai mult, daca micutul tau este introvertit, desenul, sculptura, poezia, teatrul sau alte activitati care ii pun la incercare creativitatea devin obligatorii.

Nu uita de plimbarile dese in mijlocul naturii, alaturi de oamenii in care are cea mai mare incredere. Puteti povesti sau alerga, glumiti cat mai mult impreuna si nu ii oferi nici o secunda ocazia de a-si aminti de problemele personale care au creat aceasta stare.

In doar cateva saptamani adolescentii se pot recupera, dar suportul familiei este esential. Petrecerea timpului liber cu cel mic si atentia sporita la nevoile si starile lui semnifica de fapt evitarea starilor de depresie.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-29-2009/remedii-ale-depresiei-la-adolescenti-935367




Remedii ale depresiei la adolescenti - articole medicale - startsanatate