ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Remedii pentru probleme suparatoare si frecvente ale corpului - articole medicale

Remedii pentru probleme suparatoare si frecvente ale corpuluiPoate ca nu iti ameninta viata in niciun fel, dar sughiturile, urechile infundate, basicile de la picioare si alte probleme comune, dar frecvente ale corpului iti pot strica un moment special sau chiar o zi intreaga.

Iata care sunt cele mai intalnite asemenea neplaceri si cat de usor pot fi ele remediate, conform apa se va scurge de la sine. Daca asta nu se intampla, tine un uscator de par atintit spre ureche un minut, acesta facand ca lichidul sa se evapore. Ai grija doar ca aerul suflat ca nu fie prea fierbinte.

Sughit

Sughitul apare atunci cand diafragma incepe sa se contracte in mod involuntar, iar corzile vocale scot cunoscutul sunet.

Trucurile vechi, respectiv a bea un pahar cu apa stand culcat sau de a-ti tine respiratia, sunt bune pentru ca intrerup ciclul normal de respiratie si lasa diafragma sa se relaxeze, astfel incat spasmele sa inceteze.

In cazul in care acestea nu functioneaza dupa 3 ore sau incepe sa iti fie greu sa respiri ori sa inghiti, este bine sa mergi la un consult medical.

Gura uscata

O micsorare a cantitatii de saliva din gura poate sa aiba multe cauze: poti sa nu bei suficienta apa sau sa fie un efect secundar al unor pastile precum antihistaminice ori antidepresive.

Bea niste apa, mesteca o guma sau o bomboana fara zahar, redu consumul de cafeina si micsoreaza portia de tutun sau foloseste geluri si solutii speciale, de la farmacie.

Daca acestea nu functioneaza, este posibil sa ai o infectie a cailor respiratorii.

Basici la picioare

Mai ales vara, sandalele te pot roade si asa apar basici la picioare, care te ustura si se pot transforma in rani urate. Cel mai bun mod de a le trata este sa le lasi in pace. Daca vrei sa le spargi, ai grija ca mainile sa fie curate si sa folosesti un ac steril. Nu indeparta pielea moarta, caci ea va actiona ca un pansament pentru rana.

Incearca sa porti incaltari care sa nu mai jeneze zona respectiva, iar daca observi ca incepe sa se scurga din basica un lichid neclar, albicios, este bine sa mergi la doctor, caci cel mai probabil rana s-a infectat.

Crize de stranut

Daca stranuti de nenumarate ori, inseamna ca esti alergic la ceva din mediul inconjurator, desi poate sa fie vorba si de inceputul unei infectii virale. Ai grija sa elimini din mediul inconjurator praful, polenul si animalele, cele mai frecvente cauze ale alergiilor.

Gatul intepenit

Daca tii gatul intr-o pozitie ciudata in timp ce vorbesti la telefon, folosesti un laptop sau dormi, acesta va incepe sa te doara si il vei simti intepenit.

Ai grija ca laptopul sa fie asezat pe birou, nu tinut in poala, cu ecranul la nivelul ochilor si tastatura la indemana. In timp ce dormi, capul trebuie sa aiba aceeasi pozitie cu restul corpului, nici mai sus, nici mai jos, asa ca alege-ti perna potrivita.

Daca deja ai dureri, ia un calmant, fa-ti un masaj usor sau incearca sa pui perne electrice ori gheata, in functie de raspunsul organismului.

Buze crapate

Buzele se crapa in general din cauza vremii reci, a aerului uscat sau a excesului de soare. Pielea de pe buze este mai subtire decat restul si nici nu secreta sebum, asa ca se deshidrateaza mai usor.

Daca iti lingi buzele vei inrautati situatia, caci saliva are sare. Foloseste des balsam, in special din cel cu extract de camfora sau eucalipt.

Este posibil ca buzele uscate sa semnaleze un deficit de vitamine, asa ca este bine sa iti faci niste analize.

Carcei in talpi

Acestia apar in special dupa ce ai facut sport intens sau dupa o zi de mers pe tocuri. Poti sa fii deshidratat sau sa ai un deficit de potasiu, asa ca mananca banane si avocado si hidrateaza-te bine inainte de sport.

Par crescut sub piele

Dupa ce te razi, se poate sa observi fire de par crescute sub piele. Pentru a evita acest lucru, incearca sa iti exfoliezi din cand in cand epiderma cu un burete umed, caldut. Daca acestea apar oricum, foloseste un ac sterilizat pentru a scoate firele de sub piele, fara sa insisti prea mult daca nu reusesti, pentru a nu crea rani.

Piele uscata

Vremea foarte calduroasa, aerul uscat, sapunurile dure - toate acestea fac pielea sa se usuce. In plus, poate fi vorba si de afectiuni interne, precum hipertiroidismul.

In primul rand, trebuie sa te speli doar cu apa calduta, nu fierbinte, hidratandu-ti pielea din plin cu creme hranitoare, precum cele cu ulei de cocos sau unt de shea.

Balonare

Balonarea apare atunci cand gaze in exces raman in stomac si intestine. Desi te simti greoi, cea mai buna varianta este sa faci o plimbare de 10-15 minute, astfel incat aerul sa fie eliminat. Daca nu, se acumuleaza din ce in ce mai multe gaze, aparand crampe dureroase si constipatie.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/remedii-pentru-probleme-suparatoare-si-frecvente-ale-corpului-1184077




Remedii pentru probleme suparatoare si frecvente ale corpului - articole medicale - startsanatate