ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Remedii "home made" pentru pielea si parul uscate - articole medicale

Remedii "home made" pentru pielea si parul uscateCum iarna nu se mai da dusa, e posibil ca tenul si parul tau sa sufere deja. Ca sa nu faci gaura in buget, da o raita prin bucatarie pentru a-ti crea propriile remedii, demne chiar de un salon spa.

MSN a stat de vorba cu 3 esteticieni, alegand cateva remedii simple, dar cu eficacitate imediata.

Ulei de masline pentru piele

Daca ai pielea uscata, cel mai la indemana remediu este uleiul de masline pe care il poti aplica pe intreg corpul, avand grija sa nu ratezi mainile, coatele si genunchii. Poate fi folosit la fel de bine pe parul uscat, dar si in loc de demachiant.

Daca tenul tau este peste masura de uscat, poti sa aplici un strat foarte fin de ulei de masline extra virgin inainte de a te da cu crema, pentru un plus de antioxidanti si acizi grasi.

Exfolianti naturali: iaurt, papaya si dovleac

Daca uleiul de masline nu-ti e pe plac, poti recurge oricand la iaurt, mai ales cel simplu, fara arome, care curata excelent, exfoliind usor si lasandu-ti tenul proaspat. In plus, actiunea sa este una blanda, de preferat cand pielea este atat de uscata.

Poti amesteca jumatate de cescuta de iaurt cu 3 linguri de papaya pisat, astfel incat sa semene cu piureul. O alta varianta presupune o cana de dovleac pisat si jumatate de lingurita de scortisoara. Masca se aplica pe fata si corp timp de 15 minute.

Pentru maini si picioare, specialistii recomanda o mixtura de capsuni, zmeura si afine, cate o cescuta din fiecare, si o jumatate de cescuta de chefir.

Curatare in profunzime si hidratare

Economic si eficient este amestecul format din zahar brun si orice ulei ai la indemana. Rezultatul va fi excelent pentru pielea uscata, daca le vei combina pe cele doua in parti egale. Poti adauga si o lingura de miere sau cateva picaturi de lamaie. Curata pielea cu miscari circulare si clateste bine.

Mierea vindeca

Buzele crapate de frig si vant pot fi vindecate cat ai clipi cu miere. Aseaza un strat subtire de miere pe buze cand te duci la culcare si te vei trezi cu buzele vindecate si peste masura de dulci.

Poti folosi acelasi remediu si pentru calcaie sau coate, mai ales daca nu tii in mod special la lenjeria de pat.

Masca pentru par uscat

Pentru parul uscat de suparare ca iarna inca n-a plecat poti amesteca un galbenus de ou si o lingura de sapun din uleiuri vegetale, fara grasimi de origine animala sau substante sintetice, asa-zisul sapun Castile, fabricat in Spania si renumit pentru proprietatile sale.

Exista voci care spun ca parul masat cu galbenus de ou, lasat apoi sa se odihneasca 5 - 6 minute si abia apoi clatit, nu va mai cadea.

Sau poti amesteca un avocado cu doua linguri de ulei de rapita usor incalzit. Maseaza-ti parul si acopera-l cu ceva din plastic, timp de 15 minute, pentru a retine din umezeala. Daca ai parul lung, dubleaza cantitatile.

Nu uita sa tratezi dinauntru afara

Dupa ce ai tratat exteriorul, poate ar fi cazul sa te ocupi si de interior. Dieta bogata in magneziu, acizi grasi esentiali, Vitamina C si betacaroten hraneste in mod natural pielea, hidratand-o si micsorand predispozitia catre uscaciune. Nu renunta la ciocolata amaruie, somon sau alt peste gras, mango si morcovi.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/03-14-2010/remedii-home-made-pentru-pielea-si-parul-uscate-1001942




Remedii "home made" pentru pielea si parul uscate - articole medicale - startsanatate