ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Retentia apei in organism, o problema uitata - articole medicale

Retentia apei in organism, o problema uitataRetentia apei in organism semnifica de fapt un dezechilibru intre lichidele acumulate din alimentatie si cele eliminate. Acumularea de apa poate fi totala sau partiala, doar intr-o anumita parte a corpului.

Nu este o situatie normala, iar multe femei cred ca acest fenomen este unul normal in perioada premenstruala. Acumularile mari insa sunt periculoase pentru buna functionare a rinichilor si de cele mai multe ori urmarile sunt kilogramele in plus, informeaza howstuffworks.com.

Desi este o problema frecventa in randul femeilor, poate aparea si la barbati. Este un semn al slabirii functionarii rinichilor, poate fi inclusiv un simptom al afectiunilor cardiovasculare, dar si o functionare improprie a tiroidei.

Tocmai de aceea, masurile de eliminare a fenomenului de retentie a apei in organism devin obligatorii. Ele nu presupun un efort suplimentar si sunt usor de urmat.

De incercat acasa

Sarea este principalul factor care determina retentia apei in organism. Daca nu o poti reduce foarte mult, macar in perioada premenstruala uita sa o adaugi in mancare. La fel piperul si condimentele, care au acelasi efect, rapid si daunator, mai ales in perioadele in care organismul unei femei isi restabileste echilibrul.

Consuma banane in fiecare zi. Ele sunt o sursa sigura de potasiu, care ajuta la eliminarea apei din organism. Daca nu iti plac bananele, incearca la desert sau seara sa servesti stafide. Au aceleasi proprietati si pot fi consumate oriunde si oricand.

Aceasta problema este insotita si de umflarea gleznelor, genunchilor sau a intregului picior. Aseaza cateva cuburi de gheata pe zona afectata, pentru a elimina acest efect si poti incepe dieta alimentara.

Diabeticilor insa nu le este recomandata aceasta modalitate de a scapa de gleznele umflate. Ei vor consulta medicul lor pentru ca vor avea un alt tip de tratament, pentru imbunatatirea circulatiei periferice.

Introdu in alimentatia ta cat mai multe alimente diuretice. Varza, iaurtul, ceaiul verde ori sucul de afine nu iti vor lipsi de la nici o masa. Mai mult, aceste alimente nu numai ca imbunatatesc digestia, dar elimina si posibilele infectii sau bacterii de la nivelul stomacului.

Nu uita de vitaminele A si C, absolut necesare in aceste cazuri. Pot fi preluate din fructe, pe care le consumi fie inainte de micul dejun, fie la cateva ore dupa pranz sau cina.

In timpul somnului, se recomanda ca picioarele sa fie ridicate mai sus decat corpul.

Miscarea este vitala pentru indepartarea problemelor de retentie a apei in organism. Incearca mersul pe jos. Te va relaxa complet si vei avea o digestie buna, balonarile vor fi simple amintiri, iar gleznele tale nu vor mai fi umflate.

Daca petreci mult timp in fata calculatorului, evita pozitia picior peste picior. Circulatia periferica va avea de suferit, iar problemele tale se vor acutiza.

Bluzele mulate si pantalonii stransi vor fi asezate deoparte in garderoba ta. Incearca hainele comode, care permit o vascularizare adecvata.

Alcoolul, tutunul, mancarurile tip fast food si semipreparatele bogate in grasimi si saruri iti vor inrautati problemele, deci gandeste-te de doua ori inainte sa servesti inca o data cartofi prajiti la pranz.

In loc de trei mese consistente si grele zilnic, opteaza pentru sase mai mici, dar bogate in fructe si salate. Vei simti efectele benefice ale schimbarii tale din programul alimentar, iar retentia apei in organism nu va mai fi o problema.

Cea mai simpla, sigura si la-ndemana metoda de a scapa de aceasta neplacere este hidratarea. Nu uita de cei doi litri de apa in fiecare zi. Indiferent daca consumi multe lichide din alimente, sticla de apa nu iti va lipsi din geanta si de pe masa.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-18-2009/retentia-apei-in-organism-o-problema-uitata-953657




Retentia apei in organism, o problema uitata - articole medicale - startsanatate