ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Risc de boala de la ceai? - articole medicale

Risc de boala de la ceai?Barbatii care beau prea mult ceai - sapte sau mai multe cesti pe zi - prezinta un risc crescut de a suferi de cancer la prostata, au descoperit oamenii de stiinta britanici.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Glasgow, riscul de a fi diagnosticati cu aceasta boala este mai mare cu 50% in cazul celor care nu se despart de ceasca de ceai, realateaza diabet sau Parkinson.

Studiul de fata a fost demarat in 1970, cand subiectii aveau intre 21 si 75 de ani. Acestia au fost pus sa completeze chestionare cu privire la consumul de ceai, fumat si starea de sanatate in general, dupa care au fost examinati de personal medical. Numai un sfert dintre acestia erau bautori inraiti de ceai.

In mod paradoxal, insa, din randul acestora din urma au fost cei mai multi care ulterior au fost diagnosticati cu cancer de prostata. Asta chiar daca acestia duceau si cea mai sanatoasa viata, per ansambu, dintre toti subiectii.

Nu se stie insa daca ceaiul in sine este cel care creste riscul de boala sau pur si simplu faptul ca subiectii duceau o viata sanatoasa a facut ca acestia sa ajunga la varste inaintate, cand riscul de cancer la prostata e oricum mai mare, se mentioneaza in raportul publicat de jurnalul Nutrition and Cancer.

Chiar si luand in considerare acest studiu, cei care consuma ceai de obicei, cu siguranta mai putin de sapte cesti pe zi, trebuie sa tina minte ca aceasta bautura contine flavonoide ce scad nivelul inflamatiilor din organism, reduce riscul formarii cheagurilor de sange, tinand arterele sanatoase, si chiar colesterolul sub control.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/cancer/risc-de-boala-de-la-ceai-1173920




Risc de boala de la ceai? - articole medicale - startsanatate