ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Risc mai mare de ciroza pentru supraponderali - articole medicale

Risc mai mare de ciroza pentru supraponderaliCombinatia dintre obezitate si alcool poate fi una letala, riscul de boli ale ficatului, precum ciroza, fiind mult mai mare decat in cazul persoanelor cu o greutate normala.

Barbatii obezi care consuma alcool sunt de 19 ori mai predispusi la ciroza decat amicii lor care cantaresc mai putin, relateaza The Telegraph. In ceea ce priveste femeile, acestea isi dubleaza riscul de a-si imbolnavi ficatul de la doar doua pahare de vin pe zi.

Daca despre alcool se stia ca este cauza principala a instalarii cirozei, recent s-a descoperit ca si kilogramele in exces joaca un rol important.

Bolile de ficat ucid din ce in ce mai multe persoane de la un an la altul, incidenta acestora dublandu-se in ultima decada. Doar cancerul, bolile respiratorii, de inima sau atacul cerebral ucid mai multi oameni in Marea Britanie, unde s-a realizat studiul.

Concluziile prezentului studiu au fost trase dupa ce s-a analizat legatura dintre indicele de masa corporala si ciroza in cazul a 1,2 milioane de femei de varsta mijlocie. Fiecare femeie a fost monitorizata timp de aproximativ 6,2 ani. S-a descoperit ca, din 1.000 de femei obeze care consuma circa 2,5 pahare de alcool zilnic, 5 vor fi internate sau vor muri de pe urma cirozei.

Chiar si mai putin de un pahar pe zi va face ca din 1.000 de femei obeze, una sa fie internata sau chiar sa moara, in cinci ani, de pe urma acestei boli.

In cazul barbatilor obezi, cei care consuma circa o halba de bere pe zi sunt cei care risca cel mai mult sa se imbolnaveasca de ficat, avand un risc cu 19% mai mare decat cei cu greutate normala, dupa cum a aratat un alt studiu realizat in Scotia.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/03-12-2010/risc-mai-mare-de-ciroza-pentru-supraponderali-1001844




Risc mai mare de ciroza pentru supraponderali - articole medicale - startsanatate