ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Rosii de gradina, de sera sau din import - care sunt mai bune? - articole medicale

Rosii de gradina, de sera sau din import - care sunt mai bune?Diferenta de gust dintre rosiile de gradina, cele de sera si cele de import este invers proprotionala cu diferenta de aspect si uneori chiar cu diferenta de pret.

Cert este ca rosiile de gradina par a avea o aroma mai placuta, un gust mai apetisant si un efect mai tolerant asupra organismului. Si totusi, multi le prefera pe cele din import, pentru aspectul lor. Pentru folosul nostru, stomacul le prefera pe cele indigene, scrie vitamine decat multe alte alimente. Contin vitaminele B1, B2, B3, B6, B9, E si o mare cantitate de vitamina C. 100 g de rosii coapte acopera un sfert din necesarul de vitamine al unui adult.

S-a descoperit recent ca rosiile sunt un antioxidant puternic, datorita unei substante continuta in ele, licopen. Totusi, asupra modului cum actioneaza acesta, cercetatorii nu s-au pus inca de acord.

Desi nutritionistii traditionalisti sustin eficienta salatelor crude, stropite cu ulei, cercetatorii americani au descoperit recent ca licopenul este eficient numai dupa ce tomatele au fost fierte.

Sunt bune crude, sunt bune si fierte

Probabil ca adevarul este undeva la mijloc, in sensul ca, prin consumarea rosiilor fierte, beneficiem de calitatile antioxidante ale licopenului, in timp ce, consumand salate, beneficiem de avantajul altor doua substate, serotonina si tiramina, care au efecte benefice asupra sistemului nervos si a bunei dispozitii.

Serotonina si tiramina se gasesc din plin in rosiile de gradina, ceva mai cu zgarcenie la cele de sera (dar, in sezonul rece n-avem alta solutie) si cu foarte multa zgarcenie la cele din import.

N-ar trebui incheiate aceste randuri, fara sa amintesc ca, pe cat de utile ne sunt rosiile - crude sau fierte - pe atat trebuie sa fim de rezervati fata de sosurile picante preparate pe baza de rosii, care fac sa dispara mai toate calitatile aestora, dar introduc inconveninete serioase, de care este bine sa protejam delicatul nostru aparat digestiv.

Pe scurt, rosii da, supa da, bulion da, ketchup nu.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/legume/rosii-de-gradina-de-sera-sau-din-import-care-sunt-mai-bune-1173423




Rosii de gradina, de sera sau din import - care sunt mai bune? - articole medicale - startsanatate