ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Sanatate si frumusete cu struguri - articole medicale

Sanatate si frumusete cu struguriPe langa beneficiile pentru sanatate pe care ti le poate oferi in aceasta perioada o cura cu struguri proaspat culesi, strugurii pot fi adevarate medicamente si produse cosmetice naturale sub forma de must, vin, cataplasme, ulei.

Mustul proaspat de struguri vitaminizeaza si remineralizeaza si are o mare valoare energetica, de aceea este indicat tinerilor, persoanelor care fac eforturi fizice mari, dar si celor de varsta a treia. Datorita continutului ridicat de lecitina, mustul e leac si pentru sistemul nervos.

Mustul are efect laxativ si diuretic, fiind recomandat celor care sufera de constipatie, rinichi, cu litiaze, anumite forme de reumatism, cum sunt guta si artrita. De asemenea, mustul se recomanda si in curele rapide de dezintoxicare.

Trei pahare de must consumate zilnic, timp de o luna, pregatesc organismul pentru iarna. Mustul trebuie pastrat la rece, in sticle foarte curate, si nu in bidoane de plastic.

Consumul de ulei din seminte de struguri impiedica dezvoltarea unor formatiuni tumorale benigne, cum sunt chisturile overiene, fibroamele uterine, adenoamele si adenofibroamele mamare.

De aceea, femeilor cu predispozitie la asemenea tumori li se recomanda sa faca anual cate patru sau sase cure de cate o luna de zile, cu 20, 30 ml de ulei de seminte de struguri.

In caz de alergii, se fac cure de cate doua, trei luni cu cate 30 ml de ulei de seminte de struguri, care are capacitatea de a bloca enzimele care produc histaminele.

Frunzele de vita-de-vie sunt un adevarat izvor de sanatate. Bine spalate, zdrobite cu sucitorul si aplicate pe frunte, in strat de cate doua, trei, combat durerile de cap. La fel, zdrobite si aplicate direct pe arsuri, calmeaza usturimea si ajuta la vindecarea mai rapida a zonei afectate.

Infuzia din frunze de vita-de-vie combate insomnia. Se recomanda ca frunzele sa fie culese cat sunt inca foarte tinere, de un verde intens, stralucitor. Se spala bine, se lasa la scurs si se usuca, la umbra, in strat subtire. Sunt uscate si pot fi depozitate pentru iarna, in pungi de hartie sau de panza, atunci cand se sparg intre degete cu un mic zgomot.

Pentru tenul obosit, se poate face o masca tonifianta folosind bobite de struguri foarte bine spalate si zdrobite. Apoi, cu un tampon de vata se umezeste pielea fetei. Dupa cateva minute, te clatesti cu foarte multa apa calduta.

Lacrima vitei de vie, o seva de primavara, se recomanda, cate o lingurta, dimineata, in litiazele biliare si renale. La tara, femeile folosesc acest lichid si pentru limpezirea vederii.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/sanatate-si-frumusete-cu-struguri-1194162




Sanatate si frumusete cu struguri - articole medicale - startsanatate