ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Sauna. Pro sau contra - articole medicale

Sauna. Pro sau contraPe langa intrebuintarile sale curative, sauna intra in categoria facilitatilor de lux oferite de multi hotelieri. Dincolo de aspectul comercial, este si o forma sigura si simpla de detoxifiere a organismului, recomandata de multi medici.

Poate fi considerata si o oaza de liniste si relaxare, departe de agitatia cotidiana. Pentru ca este un serviciu costisitor si o tehnica de terapie relativ noua, sauna, ca terapie, este privita cu scepticism de catre unii specialisti, informeaza sixwise.com.

Temperaturile ridicate stimuleaza glandele sudoripare, porii se deschid, iar toxinele sunt eliminate rapid. Mai mult, durerile se indeparteaza eficient in doar cateva minute.

Temperatura corporala atinge 38 de grade rapid, iar pulsul este accelerat. Aceasta solicitare suplimentara a inimii poate fi considerata masajul cardiac perfect.

Realizate cu regularitate, sedintele de sauna au rolul de a curata vasele de sange si de a le reda elasticitatea. Stimuleaza sistemul imunitar si intaresc puterea organismului de a lupta impotriva virozelor.

Daca ai probleme cu circulatia periferica sedintele de sauna sunt perfecte pentru normalizarea ei. Activitatea rinichilor este reglata, kilogramele in plus care iti dau batai de cap vor fi doar o amintire dupa cateva sedinte.

Cand sauna dauneaza sanatatii

"Fara indoiala sauna este o forma de relaxare si detensionare. Exista insa foarte putine dovezi asupra eficientei sale in tratarea altor afectiuni ale organismului", a spus medicul american Harvey Simon.

Nu se recomanda cardiacilor prin actiunea sa rapida asupra activitatii inimii. Mai mult, pentru ca este o forma de detoxifiere, nu se recomanda personelor care au boli contagioase, zgarieturi sau infectii.

Daca ai petrecut cu o seara in urma, mai bine renunti la sedinta ta de relaxare prin sauna. Accelerarea ritmului cardiac poate avea repercursiuni grave asupra starii generale de sanatate.

Medicii recomanda evitarea alcoolului atat inainte cat si dupa sedinta de sauna. Mai mult, sedintele care depasesc 20 de minute te vor solicita suplimentar si te vei simti slabit.

Hidratarea este esentiala in timpul sedintelor. Pentru evitarea lesinului, se recomanda cel putin un litru de apa in acest timp. In caz contrar efectul este rapid, iar interventia medicului va fi iminenta.

Moleseala intervine imediat, iar repercursiunile pot fi foarte grave. Deci incearca sa eviti aceasta forma de relaxare daca te simti slabit.

Unii medici americani sunt sceptici in ceea ce priveste actiunea benefica a saunei asupra circulatiei periferice sau a durerilor cronice din lipsa dovezilor stiintifice solide.

Tocmai de aceea, ei sunt de parere ca sedintele de sauna trebuie privite strict ca o forma de realaxare si nu ca o tehnica de imbunatatire a starii generale de sanatate.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-16-2009/sauna-pro-sau-contra-921066




Sauna. Pro sau contra - articole medicale - startsanatate