ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Scapa de dependenta de fumat, cu ajutorul unui consilier! - articole medicale

Scapa de dependenta de fumat, cu ajutorul unui consilier!Fumatorii care doresc sa renunte la viciu stiu cel mai bine cat este de dificil acest proces si nu putini sunt cei care au esuat pana la urma. Pentru ca nu reusesc singuri, unii ajung sa se gandeasca: Ce ar fi sa apelez la un program special pentru a beneficia de ajutorul unui consilier?

fumat, dar nu pot.

"Acest program vine in sprijinul doritorilor de a renunta la fumat, adresandu-se atat dependentei biologice, cat si dependentei psihologice", a declarat pentru Ziare.com Florentina Lica, reprezentant al programului national.

Aceasta a precizat ca primul pas in accesarea programului este participarea la o sedinta de informare, in cadrul careia medicul si psihologul ii informeaza pe cei interesati despre mecanismele de dependenta si optiunile de abordare ale acestei duble dependente.

Zece la suta dintre romani sufera de boli cauzate de fumat

Costuri

Prin Programul National Stop Fumat tratamentul medicamentos pus la dispozitia persoanelor dependente de nicotina este asigurat gratuit de Ministerul Sanatatii pentru o perioada de trei luni de tratament.

"Medicatia este primita direct de la medic in cadrul consultatiilor medicale astfel: in cadrul consultatiei initiale cu durata de 30 minute se initiaza tratamentul si se stabileste schema de tratament. A doua consultatie medicala are loc la doua saptamani de la initierea tratamentului si in cazul in care evolutia este conform asteptarilor se elibereaza tratamentul pentru o perioada mai lunga", ne-a mai spus Florentina Lica.

La cea de-a treia consultatie se continua tratamentul, iar ultima are ca scop evaluarea eficentei tratamentului si recomandarile pentru prevenirea recidivelor.

Potrivit specialistului, schema de mai sus se adapteaza in functie de nevoile fiecarui fumator. In plus, prezenta la consultatii este absolut necesara, ca in cazul oricarei afectiuni.

"'Daca m-am operat si n-am timp sa ma duc sa-mi scot firele ce fac?' Sau 'Am pneumonie sau astm sau orice alta boala pentru care initiez un tratament ce fac daca nu am timp sa ma duc la control?' Tot acelasi lucru se intampla si daca nu pot veni la consultatiile medicale pentru fumat - fumatul este o boala numita dependenta de nicotina", a adaugat specialistul programului Stop Fumat.

Vrei sa te lasi de fumat? Concluziile unui studiu recent te-ar putea ajuta

De asemenea, persoanele interesate trebuie sa stie ca medicatia este insotita de asistenta psihologica, de suport in cadrul consultatiilor la medic sau terapie cognitiv comportamentala in cadrul sedintelor de consiliere psihologica specifica renuntarii la fumat acordate de psihologi cu pregatire in domeniul adictiilor.

O sedinta dureaza 50 minute si trebuie urmate 4 la intervale de timp stabilite in functie de evolutia si nevoile fumatorului.

Totusi, exista si anumite servicii platite pentru ca, dupa cum spune specialistul, consultatiile medicale de tabacologie nu sunt decontate de CNAS si sunt servicii medicale la cerere. Intregul pachet de consultatii medicale costa 100 de lei, iar sedinta de consiliere 50 de lei.

In primele sase luni ale lui 2012, la medicii si psihologii din program s-au inscris 3.372 fumatori dintre care 536 in Bucuresti, insa numarul este mai mic fata de anul trecut probabil si din cauza faptului ca unii medici au parasit programul pentru ca au plecat din tara.

Rata de reusita

Fumatorii stiu ca cel mai greu este sa nu te apuci din nou de fumat dupa ce ai reusit sa scapi.

"Rata de succes variaza intre 36 si 61%, in functie de zona tarii - nu a fost calculata la nivelul intregii tari, pentru ca inca nu au fost transmise toate datele, pacientii fiind sub tratament", ne-a mai declarat Florentina Lica.

La programul national au apelat si persoane publice din Romania, insa specialistul a dorit sa le respecte dreptul la intimitate.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fumat/scapa-de-dependenta-de-fumat-cu-ajutorul-unui-consilier-1194710




Scapa de dependenta de fumat, cu ajutorul unui consilier! - articole medicale - startsanatate