ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Schizofrenia, boala care iti chinuie gandurile - Ce spune medicul - articole medicale

Schizofrenia, boala care iti chinuie gandurile - Ce spune mediculSchizofrenia este o boala mintala cronica, severa, care afecteaza milioane de oameni peste tot in lume.

Simptomele se declanseaza subit si sunt severe atunci cand boala este acuta, persoana in cauza devenind psihotica, ceea ce inseamna ca nu mai poate sa diferentieze adevarul de imaginatie.

Dupa cum explica dr. Bogdan Macadon pentru Ziare.com, nu exista o cauza clara pentru declansarea bolii, fiind luati in vedere si analizati in cotinuare anumiti factori genetici si de mediu.

Exista 5 tipuri de schizofrenie, bazate pe tipul simptomelor incluse: catatonic, dezorganizat, paranoid, nediferentiat, rezidual.

Nu este o boala doar a adultilor, putand afecta chiar si copiii de minim 6 ani, dupa cum s-a observat din cazurile inregistrate pana acum. Acestia prezinta simptome specifice, care se prelungesc pana la varsta maturitatii.

Semnele si simptomele schizofreniei:

- pareri si impresii care nu au nicio legatura cu viata reala;

- pacientii aud, vad, miros si gusta lucruri care nu exista in realitate;

- vorbire dezorganizata, nu se pune ordine in ganduri;

- comportament dezorganizat, adesea cauzand probleme de socializare in integrare intr-o comunitate;

- inhibarea expresiilor faciale, persoana nu isi mai poate exprima astfel sentimentele, starea de spirit;

- pacientul vorbeste din ce in ce mai putin sau refuza;

- lipsa motivatiei, a unui tel bun in viata;

- probleme in a-si mentine concentrarea pe un termen mai lung;

- sunt uitate informatii de la cele mai simple la cele mai importante, sau chiar nu sunt intelese de la bun inceput.

Din pacate, riscul de a trece in nefiinta al persoanelor cu schizofrenie este de doua ori mai mare fata de persoanele fara aceasta afectiune, adesea bolnavii incepand sa consume substante interzise si facandu-si obiceiuri periculoase.

Din pacate, riscul de a trece in nefiinta al persoanelor cu schizofrenie este de doua ori mai mare fata de persoanele fara aceasta afectiune, adesea bolnavii incepand sa consume substante interzise si facandu-si obiceiuri periculoase.

Din pacate nu exista cai prin care sa poata fi prevenita schizofrenia, dar este foarte important ca bolnavul sa mearga la medic cat mai curand dupa observarea primelor simptome, astfel incat sa primeasca un tratament de specialitate. In caz contrar, simptomele se inrautatesc destul de repede si pun persoana respectiva in pericol.

Se ajunge la saracie, caci omul nu mai stie cum sa-si administreze finantele, la certuri intense cu familia, pierderea locuintei, tot felul de boli cauzate de un stil de viata dezorganizat, depresie si chiar suicid.

Desi nu exista cauze sigure, pot fi luati in considerare factori de risc precum istoricul familial, parinti cu varste inaintate in momentul conceperii, consum de droguri in adolescenta, diverse virusuri la care fatul a fost expus chiar inainte de a fi nascut, un stil de viata nesanatos, cu substante periculoase, al femeii insarcinate.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/schizofrenia-boala-care-iti-chinuie-gandurile-ce-spune-medicul-1182637




Schizofrenia, boala care iti chinuie gandurile - Ce spune medicul - articole medicale - startsanatate