ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Secretele dietei "bunelor maniere" - articole medicale

Secretele dietei "bunelor maniere"Potrivit unui nou studiu, bunele maniere la masa nu sunt doar o forta civilizatoare - te ajuta sa si slabesti.

Luna trecuta, publicatia British Medical Journal a confirmat ca mestecatul incet al alimentelor (cerinta de baza a bunelor maniere) poate avea un impact substantial asupra greutatii unei persoane, sustine The Times.

Observarea obiceiurilor legate de masa ale 3.287 de adulti a confirmat ca cei care inghit mancarea pe nemestecate sunt supusi unui risc aproape dublu de a fi obezi.

Cand servesti masa la o "petrecere de fite", cu tacamuri de argint, farfurii de portelan, decantoare de vin, o fata de masa scrobita si mai multe feluri de mancare, creierul are timp suficient sa inregistreze ca stomacul este plin.

Jo Bryant, expert in eticheta si editor al lucrarii "A-Z of Modern Manners" sustine ca, in pofida faptului ca la astfel de petreceri se servesc cantitati impresionante de mancare, invitatii nu manaca niciodata mai mult decat este necesar, pentru ca se simt satui cu mult timp inainte de incheierea oficiala a mesei.

"Manierele bune la masa inseamna sa fii constient de cei din jurul tau, sa nu vorbesti cu gura plina, sa folosesti tacamurile potrivite, sa nu-ti tii coatele pe masa... toate acestea te ajuta sa inghiti incet si pe indelete", spune expertul.

Cum creierul are nevoie de 15-20 de minute sa inregistreze senzatia de satietate, atunci cand mananci repede si fara a mesteca pe indelete risti sa inghiti mai mult decat are nevoie corpul tau, ceea ce rezulta rapid in acumularea de kilograme nedorite.

Maria Ionescu
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-26-2008/secretele-dietei-bunelor-maniere-501884




Secretele dietei "bunelor maniere" - articole medicale - startsanatate